Vitézy Dávid is távozik az Orbán-kormányból

Vitézy Dávid közösségi oldalán jelentette be lemondását.

2022. november 14., 14:36

Szerző:

„Ahogy ma a kormányinfón elhangzott, az új energetikai tárca létrejötte révén, Palkovics László miniszter lemondásával a Technológiai és Ipari Minisztérium megszűnik, ezáltal az eddigi közlekedési államtitkári feladataim is véget érnek” – írja Vitézy Dávid közösségi oldalán. 

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, Gulyás Gergely rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a miniszterelnök elfogadta Palkovics László lemondását, illetve az Orbán-kormány strukturális átalakítását. A Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte, hogy önálló Energetikai Minisztériumot hoznak létre, amelynek vezetésére a miniszterelnök Lantos Csabát kérte fel. Lantos miniszteri megbízatása december elsejével kezdődik. 

Vitézy Dávid bejegyzésében megköszönte a távozó Palkovics Lászlónak és a kormánynak a megtisztelő felkérést és a közös munkát. Vitézy szerint „az elmúlt fél évben a hazai közösségi közlekedés és a vasút számos nagy ügyében tudott a helyes irányba egyet előrelépni”. Vitézy államtitkárrá történő kinevezését megelőzően a Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója volt. 

(Kiemelt kép: Vitézy Dávid beszédet mond a Közlekedési Múzeum Volt egyszer egy Északi... a történet folytatódik című tárlatának megnyitóján az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában 2021. július 15-én. Fotó: Karancsi Rudolf / 168)

07:02

A nap első felében javulnak a látási viszonyok, megszűnik a köd, a rétegfelhőzet az északkeleti megyékben zsugorodik, ugyanakkor délnyugat felől mediterrán ciklon egyre vastagabb magasszintű felhőzete húzódik fölénk – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.