Varga Judit szerint megdöbbentő és megtévesztő Magyar Péter ámokfutása

Magyar Péter közéleti és magánéleti nyilatkozataira Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter eddig érdemben nem reagált.

2024. március 22., 22:27

Szerző:

Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje az elmúlt hetekben a kormányra tett terhelő nyilatkozataival a figyelem fókuszába került. Az állami cégekben betöltött pozícióiból távozó Magyar azóta azt is bejelentette (március 15-én), hogy pártot alapít, és célja, hogy elinduljon a júniusi Európai Parlamenti választásokon – írja az Index.

A közéleti megszólalások mellett uralta a sajtót a Varga Judittal való kapcsolata is, amire a volt miniszter eddig nem reagált, mindössze egy párkapcsolati erőszakról szóló kisfilmet osztott meg „Mindig van kiút” posztszöveggel. A 444 találkozót kért tőle, ehelyett napokkal később egy üzenetben reagált, aminek ragaszkodott a teljes közléséhez, így most mi is teljes terjedelmében közöljük a szöveget.

„Tisztelt Kaufmann Balázs! Köszönöm szépen a lehetőséget, de inkább nem élek vele. Egyrészt, mert már visszavonultam a közélettől, és bármilyen közeleti téma - akár az időközben baloldali politikussá vált volt férjem meghökkentő, megtévesztő ámokfutásának - értékelése újra politikai mezőbe helyezne, amit el kívánok kerülni; másrészt, korábbi házasságom annyi fájdalmat, bánatot és megaláztatást okozott, hogy a magánéleti téma megvitatásától kifejezetten elzárkózom. Remélem, volt férjem meggondolatlan és manipulatív nyilatkozatai később sem kényszerítenek arra, hogy a sebek feltépésével a nyilvánosság elé kelljen állnom. Megértését megköszönve, maradok tisztelettel: Varga Judit”

A volt igazságügyi miniszter szerint tehát exférje baloldali politikussá avanzsált, ámokfutása pedig meghökkentő és megtévesztő, nyilatkozatai manipulatívak és meggondolatlanok. Varga Judit bízik benne, hogy a sebek feltépésével nem kell a nyilvánosság elé állnia.

Magyar Péter válasza sem váratott sokáig magára

Varga Judit üzenetére – ahogy várható volt – rövid időn belül reagált közösségi oldalán Magyar Péter. A jogász szerint Rogán Antal tollba mondta volt feleségének, hogy mit írjon a 444 megkeresésére.

„Nem ülök fel a maffia egyik tartóoszlopaként funkcionáló Rogán Antal provokációjának, továbbra sem mondok rosszat a gyermekeim édesanyjáról. Kedden bemegyek az ügyészségre és nyilvánosságra hozom a hangfelvételt, amiből mindenki számára egyértelmű lesz, hogy miért írnak ilyeneket a volt feleségem nevében. Én továbbra is hiszek a szeretet és az igazság erejében és tudom, hogy közösen képesek leszünk legyőzni a maffiát és egy új, boldog Magyarországot építeni”

– írta oldalán Magyar Péter, aki zárszóként megköszönte a támogatást.

(Kiemelt képünk forrása: Varga Judit Facebook-oldala)

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.