Hadházy: Magyar Péter bizonyítéka nem több egy folyosói beszélgetésnél

Hadházy Ákos szerint Magyar Péter bizonyítéka kevés lesz.

2024. március 21., 08:30

Szerző:

Magyar Péter szerda reggel tanúként tett vallomást a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen, majd a kihallgatás után azt mondta, hogy bizonyítékai vannak arra vonatkozóan, hogy a kormány is érintett a Völner–Schadl-ügyben. Magyar Péter állítja, a meghallgatáson elmondta hogy Rogán Antal és/vagy Rogán Antal emberei bementek az ügyészségre, és manipulálták, átírták, megmásították az ügyészségi iratokat. „Ami annyit jelent, hogy vagy kivettek belőle dolgokat, vagy kihúztak vagy megmásítottak dolgokat" – mondta. Kiemelte, hogy ezeket az állításokat bizonyítani is tudja, hangfelvételekkel, amelyek hónapok óta a birtokában vannak, eddig azért nem hozta ezeket nyilvánosságra, mert a családját védte.

Hadházy Ákos szerint Magyar Péter bizonyítéka kevés

A képviselő Facebook  oldalán azt írja, hogy „ez sajnos az ügyészségnek kevés lesz, ahogyan korábban, úgy most is lesöpri majd az ügyet ah asztalról. Majd azt mondják, hogy ez csak egy baráti beszélgetés volt, ahol FELTÉTELEZÉSRŐL beszéltek a miniszterek (a trafikosztó frakcióülésről szóló nyomozás vége is az lett, hogy az csak egy „folyósói baráti beszélgetés“, volt, ahova én 40 perc késéssel érkeztem.”  Hadházy szerint a hangfelvételek akkor érnének valamit, ha Magyar Péter nyilvánosságra hozná őket. 

„Ha Magyar a hangfelvételeket nyilvánosságra hozza (csak akkor), az természetesen egy sokadik , fontos bizonyítéka lesz a rendszer romlottságának. Sajnos azonban addig, amíg a propaganda sokkal-sokkal több emberhez jut el, mint a maradék szabad sajtó, addig ennek az eredménye is kb. annyi lesz, mint az eddigi bizonyítékoknak. Mindaddig, amíg tömegek nem tesznek a propagandagépezet leállításáért, az eredmény ugyanaz lesz. Hibrid rezsim nem dönthető meg választáson, csak hibrid forradalommal”– írja posztjában a képviselő. 

Ezt kell tudni a Völner-Schadl ügyről

Lassan két és fél éve tart a Völner-Schadl korrupciós botránnyal kapcsolatos per és most új fordulatot vehet, miután Magyar Péter a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen azt mondta, hangfelvételekkel bizonyíthatja, hogy Rogán Antalék manipulálták a per nyomozati iratait.

A Völner-Schadl perként elhíresült korrupciós botrány évekkel ezelőtt kezdődött és bővelkedik olyan fordulatokban, melyek miatt rendszeresen foglalkoztunk vele mi is. Érdemes az elején kezdeni a kissé szövevényessé váló ügy összefoglalását, mégpedig azzal a Schadl Györgyöt, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnökét 2021 novemberében vették őrizetbe és helyezték előzetes letartóztatásba korrupciós bűncselekmény gyanúja miatt. Schadl és a neje aznap több millió forintnyi euró és dirham társaságában utazott volna Dubajba nyaralni. A rendőrök szerint viszont kapott egy fülest, és menekülni akart volna az országból, mivel az Egyesült Arab Emírségekkel Magyarországnak nincsen kiadatási egyezménye. Schadlt a helyszínen megbilincselték, előállították. 

Az ügyészség 2022. október 24-én sajtóközleményben tudatta, hogy a Központi Nyomozó Ügyészség korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények, valamint pénzmosás miatt vádiratot nyújtott be Schadl György és 21 társa – köztük Völner Pál – ellen a Fővárosi Törvényszéken. A vagyon elleni bűncselekmény és pénzmosás ügyében folyó eljárás lényege, hogy Völner és Schadl egymás közt korrupciós kapcsolatot alakított ki 2018 májusát megelőzően, és a MBVK elnöke 2021 júliusáig 2-5 millió forintnak megfelelő összegekben fizetett ki összesen 83 millió forintnyi készpénzt az államtitkárnak.

(Kiemelt képünk forrása: Magyar Péter hivatalos Facebook oldala)

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.