Új kibervédelmi csapatot toboroz Pintér

650-820 százalékos bérpótlékkal csábítja a nyomozókat a belügy. 

2023. szeptember 8., 14:37

Szerző:

Pintér Sándor a Belügyminisztérium tárcavezetője tervezetet nyújtott be az online térben elkövetett bűncselekmények felderítésére specializálódott egység felállítása érdekében. A kormányzat oldalán megtalálható dokumentum szerint komoly összegekkel toboroznak a rendőrség kötelékén belül.

kiberbűncselekmények miatt folytatott büntetőeljárások hatékony kezelése és a bűnelkövetőkkel szembeni eredményes fellépés okán tartja indokoltnak a hivatásos szolgálati beosztásokról szóló rendeletet, amelyben többek között meghatározzák a feladatokhoz tartozó bérpótlékokat is – írja az economx.

A tervezet szerint a különböző osztályok (Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Főosztály Kiberstratégiai Osztály, Bűnügyi Szervek Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Kiberbűnözés Elleni Osztály) és a különböző beosztások (például: vezető, kiemelt főelőadó, kiemelt főnyomozó, főnyomozó, nyomozótiszt stb.) szerint

a hivatásos pótlék mértéke 350-650-820 százalék is lehet. A rendelet egy része a tervek szerint már szeptember 15-én hatályba lépne.

A költségeket a rendőrség a saját büdzséjéből fedezné és nem tervezik a foglalkoztatás növelését sem. Idén 64 525 268 forintot szánnának a csoportra, 2027-ig pedig további 168 690 130 forintot. A kibervédelmi csoport kilencvenhét főből áll majd.

(Kiemelt képünkön: Pintér Sándor belügyminiszter. Fotó: MTI | Szigetváry Zsolt)