Pintér Sándornál akciózott a Momentum

Az elbocsátott tanárok neveit festették fel a járdára Pintér Sándor hivatala előtt a Momentum tagjai. Igazoltatták őket.

2023. szeptember 4., 08:38

Szerző:

„Az Oktatás sírásói” feliratot és 30 elbocsátott tanár nevét festette Pintér Sándor irodájához a Momentum, közölte a párt az MTI-vel.

Tóth Endre és Lőcsei Lajos, a Momentum országgyűlési képviselői 30 elbocsátott tanár nevét és „az oktatás sírásói” feliratot fújtak a Belügyminisztérium épülete elé, ezzel tiltakozva a kormány oktatáspolitikája és a státusztörvény ellen.

Az akcióról készült videóban Tóth Endre elmondta, hogy felháborító az, hogy a kormány nem akarja érdemben emelni a pedagógusbéreket. „A vágtázó infláció a pedagógusok bérét is felfalta, csökkent a reálbérük. Ilyen körülmények között nem csoda, hogy több ezer pedagógus adta be a felmondását. Pintér Sándor alatt tönkrement az oktatás, már alig van szakos pedagógus. Ez Pintér Sándor és Orbán Viktor felelőssége” – tette hozzá Tóth.

„A pedagógushiány a vidéki településeket érinti a legjobban, láthattuk, hogy mennyi iskola kényszerült bezárásra. Sajnos ma, ha tanulni akarsz, akkor fizetned kell, azonban nem mindenki engedheti meg magának azt, hogy olyanra költsön még pluszban, amire amúgy a kormánynak kellene. Pintér Sándor és Orbán Viktor bűne hatalmas, elzálogosították a magyarok jövőjét” – emelte ki Lőcsei Lajos.

A Momentum képviselőit és aktivistáit a rendőrök igazoltatták.

(Kiemelt kép: 30 elbocsátott tanár nevét festették fel Pintér Sándor hivatala elé a Momentum tagjai 2023. szeptember 4-én, reggel. Fotó: Momentum Mozgalom, Facebook)