Kivezették a parlamentből az ülés alatt a tanárok kirúgása ellen tiltakozókat

Az ülés a karzaton megjelenő tiltakozók miatt félbe is szakadt az Országgyűlésben.

2022. december 5., 20:31

Szerző:

A karzaton jelentek meg az Országgyűlés üléstermében a Tanítanék Mozgalom aktivistái, akik hátukon egy-egy betűvel azt az üzenetet jelenítették meg az éppen Latorcai János által elnökölt parlamenti ülésen, hogy „Tanítanék”. Az akció miatt az ülés félbe is szakadt, az aktivistákat a parlamenti őrség vezette ki a teremből.

Az ülést vezető Latorcai a békés akciót „rendzavarásnak” minősítette, és a karzat kiürítése céljából szünetet rendelt el. A Tanítanék tagjai a Belügyminisztérium által a polgári engedetlenség miatt folyamatosan elküldött tanárok visszavételéért és a szabad sztrájkjogért demonstráltak.

A tiltakozást Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője élőben is közvetítette az ülésteremből:

(Kiemelt kép: A Tanítanék Mozgalom tiltakozása a parlamentben 2022. december 5-én. Fotó: Tanítanék Mozgalom, Facebook)

16:59

A vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár gyakorlatozik a jövő hét elején Szolnokon, ezért megnövekedett hanghatásra kell számítani – közölte a szolnoki polgármesteri hivatal közleményben.

I. Judit, a Vácott ismert kineziológus és kétgyermekes édesanya szerda este 11-kor tűnt el. Ismerősei Facebook-felhívásokban és személyesen is keresték, ezrek osztották meg az eltűnéséről szóló posztokat, illetve a rendőrség is az eltűnt emberek körözési listájára tette őt. Pénteken aztán találtak egy holttestet a Dunánál.

A szombat éjfélig tartó havazás, havas eső és viharos széllökések miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Azt kérik, csak megfelelő műszaki állapotú, a szokásosnál jobban megtankolt, a téli körülményekre felkészített  járművel induljanak csak útnak.