A Németh László Gimnázium tanárai is szolidaritást vállalnak a kirúgott tanárokkal

Közleményben vállalt szolidaritást a Németh László Gimnázium több pedagógusa a kirúgott tanárokért.

2022. december 2., 16:55

Szerző:

Közleményben vállal szolidaritást a Németh László Gimnázium több pedagógusa. „Mi, a budapesti Németh László Gimnázium pedagógusai megdöbbenésünknek és szolidaritásunknak szeretnénk hangot adni kollégáink megfélemlítése és munkából való erőszakos eltávolítása miatt. Csatlakozunk és kiállunk  minden humanista eszme mellett, amely az emberi fejlődést, és a demokráciát képviseli. Elítélünk minden  kompromisszumokat nélkülőző, pártállami időket felidéző autokrata eszközt, hatcolni fogunk kollégáinkért, jogainkért és szabadságunkért!” – írták közleményükben.

A nyilatkozatott 11 tanár írta alá a nevével.

Most már nem költői a kérdés: ki fog tanítani?

Péntek reggelig 78 iskola 732 tanára csatlakozott a Tanárok a Tanárokért Facebook-oldalán meghirdetett tiltakozási felhívásához. A tiltakozás válasz a Belügyminisztérium szerdai közleményére, amelynek értelmében az Eötvös József Gimnázium egy, a Karinthy Frigyes Gimnázium hat és a Vörösmarty Mihály Gimnázium egy tanárának szűnik meg rendkívüli felmentéssel a közalkalmazotti jogviszonya december 1-jétől, mert részt vettek a polgári engedetlenségben.

 

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.