Csütörtök óta 840 tanár vett részt a polgári engedetlenségben

A Tanárok a Tanárokért közlése szerint az elmúlt két napban 840 pedagógus vett részt a polgári engedetlenségben, miután szerdán a Belügyminisztérium kirúgatott nyolc tanárt.

2022. december 3., 08:34

Szerző:

26 vidéki és 62 fővárosi intézményben összesen 840 pedagógus vett részt a polgári engedetlenségben csütörtök óta – közölte az adatokat a Tanárok a Tanárokért Facebook-oldal.

Bejegyzésükben emlékeztetnek, hogy szombaton 17 órakor tüntetés lesz a Klebelsberg Központ előtt, továbbá hétfőtől még több iskolában még nagyobb számban kezdenek engedetlenségi akciókba.

Tüntetés lesz szombaton

Tüntetést szervezenek szombat délután öt órára Klebelsberg Központ elé a Bajcsy-Zsilinszky úton. A tüntetést a szerdán kirúgott nyolc tanár miatt szervezik.

„November 30-án azonnali hatállyal kirúgtak újabb nyolc tanárt, akik részt vettek a tiltakozásokban. Felháborító, hogy miközben több ezer pedagógus hiányzik az oktatási rendszerből, megint tanárokat bocsátanak el. A tankerületi vezetőknek számot kell adniuk: miért nem akadályozták meg, hogy Pintér Sándor véghezvigye a megtorlásokat, és kirúgassa a tanárokat? A Tanárok a Tanárokért csoporttal, a Pedagógus Egységgel és a Tanítanék Mozgalommal tüntetést szervezünk szombatra. Mutassunk szolidaritást a megbüntetett pedagógusokkal, és vonjuk felelősségre a kegyetlen intézkedések végrehajtóit! Találkozunk szombaton 17:00-kor a Klebelsberg Központ előtt a Bajcsy-Zsilinszky úton! Elég a megtorlásból!” – olvasható a közösségi médiában közzétett esemény leírásában.

(Fotó: Palágyi Barbara / 168.hu)