Szombaton újra tüntetnek a tanárokat ért retorziók miatt

A tüntetést a Tanárok a tanárokért, a Pedagógus Egység és a Tanítanék mozgalom szervezi a Klebesberg Központ elé. 

2022. december 2., 14:23

Szerző:

Tüntetést szervezenek szombat délután öt órára Klebelsberg Központ elé a Bajcsy-Zsilinszky úton. A tüntetést a szerdán kirúgott nyolc tanár miatt szervezik.

„November 30-án azonnali hatállyal kirúgtak újabb nyolc tanárt, akik részt vettek a tiltakozásokban. Felháborító, hogy miközben több ezer pedagógus hiányzik az oktatási rendszerből, megint tanárokat bocsátanak el. A tankerületi vezetőknek számot kell adniuk: miért nem akadályozták meg, hogy Pintér Sándor véghezvigye a megtorlásokat, és kirúgassa a tanárokat? A Tanárok a Tanárokért csoporttal, a Pedagógus Egységgel és a Tanítanék Mozgalommal tüntetést szervezünk szombatra. Mutassunk szolidaritást a megbüntetett pedagógusokkal, és vonjuk felelősségre a kegyetlen intézkedések végrehajtóit! Találkozunk szombaton 17:00-kor a Klebelsberg Központ előtt a Bajcsy-Zsilinszky úton! Elég a megtorlásból!” – olvasható a közösségi médiában közzétett esemény leírásában. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: PDSz Facebook oldala)

 

08:23

Mindent megteszünk, hogy a világban zajló háborúk ne veszélyeztessék a magyar családok békéjét és biztonságát! - olvasható Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap esti Facebook-bejegyzésében, amelyet a Védelmi Tanács ülése után adott közre.