Kiürült, bezárt tankerület várta a karinthys tanárokat és diákokat

Hiába vonultak a diákok és a tanárok a Külső-Pesti tankerület elé, csak zárt kapukat, üres épületet találtak.

2022. december 2., 16:01

Szerző:

Ahogyan arról korábban írtunk, a Karinthy Frigyes Gimnáziumban rendkívüli szünetet rendeltek el, miután a munkabeszüntetést bejelentő, hiányzó és elbocsájtott tanárok miatt a tantestület létszáma nem éri el a jogszabályban előírt minimális szintet. A  tanárok a diákokkal együtt a Külső-Pesti Tankerületi Központhoz akartak vonulni, hogy tiltakozzanak a kollégáik kirúgása miatt – írja a 24.hu.

Kirúgták az év tanárát is

A diákok délben el is indultak a tankerülethez, viszik a kirúgott tanáraik fényképét is a havas esőben. „Nincs tanár, nincs jövő” – skandálták a diákok. A rendőrök lezárták az Üllői utat a forgalom elől a tüntetés miatt. Sok transzparensen feltűnik a tankerületi vezető, Rábel Krisztina neve, aki korábban retorziókkal fenyegette a karinthys tanárokat.

„A tankerületet kiürítették, bezárták, így a tankerületi vezetők nem nézhettek szembe azokkal, akiket kirúgtak és azokkal a diákokkal, akiket így megfosztottak a tanáraiktól” – hívta fel a figyelmet az egyik felszólaló tanár, Berta Beáta. Az is kiderült, hogy olyan tanárokat rúgtak ki, akiknek tanítványai minden évben bejutnak az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) döntőjébe és elbocsátották az év tanárát is.

Két hónapja már tüntettek az épület előtt, amikor személyesen mentek átvenni a kirúgással fenyegető leveleket az érintett tanárok. Akkor a szülőkkel együtt több mint ezren gyűltek össze a tankerületnél.

(Kiemelt képünk: Karinthy Frigyes Gimnázium. Fotó forrása: Facebook)

Tegnap 15:49

Az elhíresült lombkoronasétány ügyét már az Európai Ügyészség vizsgálja, annak ellenére, hogy Magyarország nem tagja a szervezetnek. Az Integritás Hatóság 324 bejelentésből 40 esetben indított vizsgálatot, és 10 ügyet zárt le. 

Idén nyáron folyamatosan dőlnek meg az előző napi fogyasztási csúcsok, és az időjárás-előrejelzés alapján minden esély megvan arra, hogy a korábbi, 2021-es történelmi csúcsot megdöntsük – nyilatkozott a MAVIR az Economxnak.  A rekkenő hőség elviselésében fokozott szerepet kap a légkondicionálás, ám annak intenzív használata jelentős terhelést ró a magyar villamosenergia-rendszerre.