Milliárdokkal drágult a Fidesz-barát szegedi püspök egyházmegyéjének stadionja, ahol kápolna is lesz

2019. augusztus 2., 11:15

Szerző:

Négymilliárd forinttal drágul a Szeged-Csanád Egyházmegye nyolcezer férőhelyes stadionja, miután módosítani kellett a megkötött szerződést - írja a 444. A kivitelezés ára az eredeti 9,4 milliárdról 13,4 milliárdra emelkedett.

A stadiont Garancsi István cége, a Market Építő Zrt. építheti. Az uniós közbeszerzési értesítő szerint a drágulást olyan körülményekkel indokolták, "amelyeket a kellő gondossággal eljáró ajánlatkérő nem láthatott előre".

Kiss-Rigó László
Fotó: MTI/Rosta Tibor

Mint azt a 444 felidézi: Lázár János tavaly jelentette be, hogy a kormány húszmilliárd forintot ad a Szeged-Csanádi Egyházmegyének, amely 2030-ban lesz ezeréves. Az egyházmegye ezután bejelentette, hogy a kormányzati pénz majdnem felét egy stadionra költik, amelyben nyolcezer szék mellett egy kápolna is lesz.

A megyéspüspök szerint azért építenek stadiont, hogy örömet szerezzenek a szegedieknek. 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.