Szabó Bálint: Induljatok Gazdák! Induljatok Magyarok!

A gazdatüntetés főszervezője felszólította a tűzijátékot szervező magáncéget, hogy „takarítsa el az elmaradt tűzijáték maradványait, a rakpartot pedig adja vissza a magyar népnek és gazdáknak.”

2022. augusztus 20., 15:14

Szerző:

Elhárult az utolsó akadály is, hiszen eddig azért nem tudtunk az alsó rakpartra menni, merthogy tűzijáték lesz – közölte Szabó Bálint, a beharangozott óriási gazdatüntetés szervezője.

Nem akar tüntikézni

Mint mondta, arra szólítja fel a tűzijátékot szervező magáncéget, hogy „takarítsa el az elmaradt tűzijáték maradványait, adja vissza azt a magyar népet és gazdáknak.”

Hozzátette: „Üljenek be az autóikba, üljenek be a traktoraikba és jöjjenek fel a 18 bekötő út valamelyikén Budapestre”.

„Most kell elindulni Budapestre, nem tüntikézünk, egy nagy tüntetést csinálunk, egymással összefogva. Ennek a tüntetésnek a végén lezárunk egy korszakot Magyarország életében”

– mondta Szabó a Hősök terén.

Ahogyan arról korábban többször beszámoltunk: a rendőrség többször elutasította Szabó Bálint területfoglalási engedélykérelmét, mert a rakpartot az augusztus 20-i tűzijáték miatt már korábban lefoglalták.

Szabó Bálint lapunknak már korábban arról beszélt, hogy a rendőrséggel történt egyeztetés során kiderült, hogy elsősorban a légiparádé és a tűzijáték miatt nem vonulhatnak be a gazdák már augusztus 20-án az alsó rakpartra. Ennek ellenére a gazdák ragaszkodnak ahhoz, hogy már a nemzeti ünnep napján elfoglalják a területet. Szabó Bálint akkor hangsúlyozta, hogy nem a rendőrséggel vannak konfliktusban a gazdák, hanem a kormánnyal.

„Háború esetén légiparádét tartani ízléstelenség, gazdasági válság idején tűzijátékot rendezni indokolatlan és felesleges költekezés”

– tette hozzá a gazdatüntetés főszervezője.

(Kiemelt kép: Szabó Bálint, a gazdatüntetés szervezője. Fotó: Szabó Bálint Facebook-oldala)