A pedagógusok is csatlakoznak a gazdatüntetéshez

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete Facebook-oldalukon tették közzé, hogy ők is csatlakoznak a gazdatüntetéshez.

2022. augusztus 19., 15:52

Szerző:

Augusztus 20-án, az Andrássy út és a Dózsa György út sarkán, a Hősök terénél, este hat órakor találkoznak és csatlakoznak majd a pedagógusok a gazdatüntetéshez. 

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Szabó Bálint pénteken 5 órán át egyeztetett Budapesten a rendőrséggel, és a találkozóról távozva a Facebook-oldalán közzétett élő bejelentkezésében tudatta az oldal követőivel, hogy a tűzijáték az egyetlen akadálya annak, hogy a traktoros felvonulást az eredeti tervek szerint, augusztus 20-án, a pesti alsó rakparton tartsák meg. A videóban azt is közölte, hogy ahhoz a céghez tart, amelyet a magyar kormány az augusztus 20-i ünnepségek megszervezésével és lebonyolításával bízott meg, és egyúttal fel is szólította a cég vezetőjét, hogy járuljon hozzá a tüntetés megtartásához.

Péntek délután az MTI közölte, hogy a szombatra várható vihar és erős széllökések miatt a tervezett légiparádét lemondták, a tűzijáték megtartásáról pedig délben dönt majd a nemzeti ünnep lebonyolításáért felelős operatív törzs.

(Kép: PDSZ Facebook)