Gazdatüntetés: egy aláírásra vagyunk attól, hogy meglegyen a traktoros felvonulás

Szabó Bálint, a gazdatüntetés szervezője pénteken tárgyalt a rendőrséggel, az eredményekről élőben számolt be a Facebookon.

2022. augusztus 19., 15:00

Szerző:

„A holnapi demonstrációnak már mindössze egyetlen akadálya van: a tűzijáték” – jelentette be élő videójában a gazdatüntetés főszervezője, miután elhagyta a Budapesti Rendőrfőkapitányság épületét. 

A rendőrséggel történt mintegy 5 órás tárgyalás alatt a tisztázták, hogy vidékről összesen 18 útvonalon (autópálya, főút, közutak) indulnak meg augusztus 20-án a főváros irányába a tüntetők, traktorokkal és személygépkocsikkal. A terv szerint délután négy órára érik el Budapest közigazgatási határát, és onnan a rendőrség biztosításával megkezdik útjukat a pesti alsó rakpart felé. 

Egy aláírás, és jöhetnek a traktorok

A demonstráció eredeti programjának megvalósulásához azonban még szükség van annak a magántulajdonban lévő cég vezetőjének az aláírására, akit az állam a teljes állami ünnepség megszervezésével bízott meg. Szabó Bálint azt mondta, hogy most egyenesen a céghez tart, hogy megszerezze az aláírást. 

Az MTI péntek délután közölte, hogy a légiparádét a várható viharok és erős széllökések miatt már lemondták.

2022. szeptember 29., 14:05

Péntek 16 órától hétfő 04:30-ig a Nemzeti Vágta átveszi a terepet a Hősök tere körül. Péntektől máshogy fognak járni a buszok is a hétvégén, az 1-es metró viszont sűrűbben közlekedhet a rendezvényre látogatók miatt.