Gazdatüntetés: az egész ország megmozdul

Minden megyében lesznek gazdatüntetések augusztus 20-án.

2022. augusztus 17., 11:12

Szerző:

Szabó Bálint szerda reggel tette közzé a Facebookon a vidéki gazdatüntetések helyszíneit. A poszt szövege szerint az alábbi térképen szereplő, határon belüli városok és települések mindegyikén lesz tüntetés:

A szervezők folyamatosan várják a jelentkezőket telefonon, emailben és Facebookon is.

A 168.hu hétfő este óta követi nyomon a Most a vidék jön! címmel, kicsit kevesebb, mint egy hónappal ezelőtt meghirdetett megmozdulással kapcsolatos fejleményeket. Szabó Bálint július 22-én élőben jelentette be, hogy a Magyar Kacsa és Liba Szövetség választott képviselőjeként traktoros felvonulást tervez augusztus 20-ára, szombatra. Azóta számos növénytermelő, állattenyésztő és mezőgazdasági vállalkozó csatlakozott a mozgalomhoz.

Lapunknak kedd reggel elmondta: a demonstráció gerincét az aszály sújtotta alföldi gazdák adják, akik már most 1000 milliárd forintos károkat szenvedtek. A rendőrség „tiltó tartalmú határozatára” adott válaszként azonban ezen a héten a tüntetés céljai bővültek: a gazdák a vállukra vették a pedagógusok, az egészségügyi és szociális gondozók, a katások és radikális rezsinövekedés által súlyosan érintettek képviseletét is. 

Megkérdeztük a rendőrséget, mi az álláspontjuk a traktoros tüntetés kapcsán, válaszaikat természetesen közöljük majd.

(A kiemelt kép forrása: Likvid Kontroll Kft. Facebook-oldala)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.