Megkérdeztük a rendőrséget, mi lesz, ha 1800 traktor bevonul Budapestre

A gazdák ragaszkodnak az eredeti terveikhez, a rendőrség viszont nem engedélyezi a tüntetést ebben a formában. Vajon mit lépnek, ha megjelenik Budapesten 1800 traktor?

2022. augusztus 17., 10:31

Szerző:

A 168.hu ma reggel levélben kereste meg az Országos Rendőrfőkapitányság sajtóosztályát a gazdák bejelentett traktoros tüntetése kapcsán.

Arra keressük a választ, hogy vajon mi volt az eredetileg leadott bejelentés alapján meghozott határozat indoklása, történt-e kommunikáció a tegnapi bejelentés óta Szabó Bálinttal és a gazdákkal, illetve, ami talán a legfontosabb:

Hogyan készül a rendőrség arra az esetre, ha augusztus 20-án 1800 traktor vonul be a fővárosba?

A rendőrség válaszait természetesen közöljük majd.

Kedden 14 órakor Szabó Bálint cégének Facebook-oldalán élőben jelentette be, hogy nem fogadja el a rendőrség által engedélyezett feltételeket, és eredeti terveik szerint fogják megtartani a tüntetést a nemzeti ünnep napján.

 Kiemelt képünk illusztráció. (Forrás: Facebook)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.