Megkérdeztük a rendőrséget, mi lesz, ha 1800 traktor bevonul Budapestre

A gazdák ragaszkodnak az eredeti terveikhez, a rendőrség viszont nem engedélyezi a tüntetést ebben a formában. Vajon mit lépnek, ha megjelenik Budapesten 1800 traktor?

2022. augusztus 17., 10:31

Szerző:

A 168.hu ma reggel levélben kereste meg az Országos Rendőrfőkapitányság sajtóosztályát a gazdák bejelentett traktoros tüntetése kapcsán.

Arra keressük a választ, hogy vajon mi volt az eredetileg leadott bejelentés alapján meghozott határozat indoklása, történt-e kommunikáció a tegnapi bejelentés óta Szabó Bálinttal és a gazdákkal, illetve, ami talán a legfontosabb:

Hogyan készül a rendőrség arra az esetre, ha augusztus 20-án 1800 traktor vonul be a fővárosba?

A rendőrség válaszait természetesen közöljük majd.

Kedden 14 órakor Szabó Bálint cégének Facebook-oldalán élőben jelentette be, hogy nem fogadja el a rendőrség által engedélyezett feltételeket, és eredeti terveik szerint fogják megtartani a tüntetést a nemzeti ünnep napján.

 Kiemelt képünk illusztráció. (Forrás: Facebook)

Tegnap 19:04

Megosztja az Európai Uniót, hogyan viszonyuljanak a mozgósítás elől menekülő oroszokhoz. Van olyan ország, ami védelmet biztosítana számukra, de van, amelyik biztonsági kockázatként tekint rájuk. A magyar kormány eddig nem szólalt meg az ügyben.

A jogosítvány árába is beépül a benzin piaci ára. A KATA törvény módosításával pedig eljöhet a több hónapos várakozási idő, hiszen sok oktatónak már nem éri meg az általányadózással az oktatói tevékenységet folytatni. Az oktatók közül többen azt tervezik, hogy inkább elmennek taxizni, ott ugyanis minden kedvezményt igénybe vehetnek.