Gazdatüntetés: a főszervező arra kéri a traktorral indulókat, hogy várjanak még

Szabó Bálint szerint egyetlen követelésből sem hajlandóak engedni. 

2022. augusztus 20., 08:36

Szerző:

„Az országos gazdademonstrációra készülünk, de arra kérünk minden gazdát, aki traktorral indulna neki, hogy várjanak, amíg hivatalosan bejelentik, hogy elmarad a tűzijáték” – mondta Szabó Bálint a gazdatüntetés szervezője szombat reggeli bejelentkezésében. Szabó Bálint szerint erre azért van szükség, mert egyetlen követelésükből sem engednek, a pesti alsórakpartot szeretnék elfoglalni. 

A rakpartot akarják elfoglalni a gazdák

A rendőrség többször elutasította Szabó Bálint területfoglalási engedélykérelmét, mert a rakpartot az augusztus 20-i tűzijáték miatt már korábban lefoglalták.  Szabó Bálint lapunknak már korábban arról beszélt, hogy a rendőrséggel történt egyeztetés során kiderült, hogy elsősorban a légiparádé és a tűzijáték miatt nem vonulhatnak be a gazdák már augusztus 20-án az alsó rakpartra. Ennek ellenére a gazdák ragaszkodnak ahhoz, hogy már a nemzeti ünnep napján elfoglalják a területet. Szabó Bálint akkor hangsúlyozta, hogy nem a rendőrséggel vannak konfliktusban a gazdák, hanem a kormánnyal. „Háború esetén légiparádét tartani ízléstelenség, gazdasági válság idején tűzijátékot rendezni indokolatlan és felesleges költekezés” – tette hozzá a gazdatüntetés főszervezője. 

 A szervező korábban arról is beszélt, hogy az ország több pontjáról 1800 mezőgazdasági gép indul majd meg Budapest felé, hogy elfoglalják a rakpartot egészen augusztus végéig. A demonstráció Facebook-oldalán eddig kicsivel több mint 800 ember jelezte részvételét.

(Kiemelt kép: Szabó Bálint. Fotó: Kelemen Zoltán Gergely/MTI)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. április 18., 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.