Spórolás: nem lesz karácsonyi díszkivilágítás a főváros által kezelt utcákban

Döntött a Fővárosi Közgyűlés: nem lesz díszvilágítás a főváros által kezelt utcákban. A döntést az energiaválsággal indokolták.

2022. október 26., 18:57

Szerző:

Nem lesz karácsonyi díszkivilágítás Budapesten: a Fővárosi Közgyűlés elfogadta Tüttő Kata főpolgármester-helyettes előterjesztését, aki a javaslatot az energiaválsággal indokolta, és fájdalmasnak nevezte. A döntéssel a főváros 28 millió forintot spórol. Nem lesz azonban teljesen sötét, a fővárosi kerületek ugyanis saját hatáskörben dönthetnek úgy, hogy kihelyezik a karácsonyi fényeket – derül ki az ATV riportjából.

„Azon nem gondolkozhatunk, hogy a közvilágítást lekapcsoljuk, nem is akarok ezen gondolkozni. Amiről viszont gondolkozhat egy önkormányzat az az önként vállalt feladatai. Ilyen a karácsonyi díszkivilágítás”

– fogalmazott Tüttő Kata.

A javaslat elfogadásával a főváros szerint 28 millió forintot spórolnak. Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy ne lenne sehol karácsonyi díszkivilágítás Budapesten. A kerületek ugyanis saját hatáskörben felszerelhetnek karácsonyi fényeket.

(Kiemelt kép: A Lánchíd, a Parlament és a Szabadság-szobor díszkivilágításban és anélkül a Föld órája elnevezésű akcióban 2021. március 27-én. Fotó: MTI | Mohai Balázs)