Orbán Viktor a vendégmunkásokról: Magyarország továbbra is a magyaroké

A DK-s Kálmán Olga a vendégmunkásokról is érdeklődött a parlament hétfői ülésén. A kormányfő úgy válaszolt: készül az új törvény, és aszerint is „csak azokra a munkahelyekre lehet behozni, amit magyar munkaerővel nem lehet betölteni.”

2023. november 6., 20:45

Szerző:

„Mégis hogy képzelik ezt?” – kérdezte Orbán Viktor miniszterelnöktől az Országgyűlés hétfői ülésén, az azonnali kérdések órájában Kálmán Olga, a DK politikusa. Az ellenzéki képviselő emlékeztetett, hogy a kormány korábban még óriásplakátokon üzent a menekülteknek, hogy nem vehetik el a magyarok munkáját, ám most százszámra hozza be a vendégmunkásokat Magyarországra – írja a hvg.hu.

Orbán Viktor úgy válaszolt:

„Ezt a kérdést hamarosan részleteiben is lesz módunk megvitatni, mert hamarosan benyújtjuk a parlament elé azt az új törvényt, amelyben a magyarországi tartózkodás összes jogcímét át fogjuk tekinteni”

A kormányfő hozzátette:

Magyarország továbbra is a magyaroké, és vendégmunkásokat csak azokra a munkahelyekre lehet behozni, amit magyar munkaerővel nem lehet betölteni.”

(Kiemelt kép: Orbán Viktor Facebook-oldala)

A 37 négyzetméteres, korábban magántulajdonban lévő erdőt a magyar állam kisajátította az épülő Budapest-Belgrád vasútvonal miatt. Felmérték, hogy mennyit érhet az ingatlan, és megállapították, hogy egy forinttal tudják gazdagítani a tulajt. Végül mégis fölfelé kerekítettek, amit a postás is megkétszerezett, mert nem volt nála apró.