Orbán Viktor: Oroszország nem esett térdre, az európai gazdaságok elvéreznek

Orbán Viktor szerint a szankciós politikán változtatni kell, hiszen azok 

2022. október 6., 22:04

Szerző:

Nyilvánvaló, hogy a szankciós politikán változtatni kell – közölte Orbán Viktor csütörtök este a Facebook-oldalán közzétett videóban.

A miniszterelnök, aki részt vesz az európai uniós miniszterelnökök és elnökök prágai csúcstalálkozóján, a videóban közölte, hogy „súlyos témák vannak az asztalon”.

Lesz-e gáz, lesz-e elektromos áram az európai országok számára a következő hónapokban?

 – sorolta azokat.

A kormányfő felidézte: Magyarország korábban már kiharcolt egy mentesítést az olajembargó és -szankció alól, majd jelezte: az elmúlt napokban pedig sikerült elérni, hogy az új szankciók nem vonatkoznak sem Magyarország nukleáris energiájára, se az ország gázellátására.

Orbán Viktor kitért arra is, hogy a szankciók azonban „az égbe emelték” az energia árát és ez Magyarországot is érinti. Az árak szinte megfizethetetlenek - mutatott rá.

„Oroszország egyáltalán nem esett térdre, közben az európai gazdaságok elvéreznek. Nyilvánvaló, hogy a szankciós politikán változtatni kell”

 – fogalmazott Orbán Viktor, aki utóbbit nevezte a találkozó tétjének.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt felszólal az Országgyűlés őszi ülésszakának nyitónapján, 2022. szeptember 26-án.
MTI/Máthé Zoltán)

2024. április 26., 11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.