Orbán Balázs: ma megvitatjuk, hogy mi legyen a választásokig

Három fontos témát lát, aminek fókuszban kell lennie a pikniken.

2021. szeptember 4., 13:42

Szerző:

„Ma hosszú és tartalmas tanácskozásra számítunk” – kezdte szombati Facebook-posztját Orbán Balázs a Miniszterelnökség miniszter-helyettese. A politikust a szombati kötcsei piknik bejáratánál érték utol az újságírók, ahol záporozó kérdések közepette árulta el, amit mindezidáig sokan találgattak: Orbán Viktor és a kormánypárt többi politikusa a pikniken fogja megvitatni a politikai kommunikáció és a gyakorlati irányát a választásokra. Orbán Balázs lényegében a Népszava információit erősítette meg: a fókuszpontok az afganisztáni migráció, az „LMBTQ-lobbi” és a klímaváltozás lesznek. 

A miniszter szerint számos kihívás és nehézség áll a magyar közösség előtt. „Versenyképességi problémáink vannak, adóssághegy dőlhet ránk, nem tudjuk érvényesíteni az akaratunkat a világban és egyre inkább egy gyenge közösség képét mutatjuk. Küzdenünk kell Európa jövőjéért, és küzdenünk kell az Európai Uniónak az egyben maradáséért. Azonban nem mindenki gondolja így: vannak brüsszeli bürokraták, illetőleg olyan baloldali, liberális politikai csoportok, akik még ebben a nehéz helyzetben sem a problémák orvoslásán, hanem a progresszív, liberális ideológiai programjuk előtérbe tolásán dolgoznak” – fejtette ki. 

A migrációval kapcsolatban elmondta: egyik ilyen ügy a migráció, ahol Afganisztán kapcsán újra előkerült a kvóták és a tömeges befogadás kérdésének rendezése, a másik a genderideológia.

„Brüsszelben – úgy tűnik –, hogy a genderlobbi fontosabb, mint a gyermekeink védelme” 

– példázott Orbán Balázs. 

A harmadikként a klímaváltozást említette, aminek az árát szerinte Brüsszel az egyszerű európai állampolgárokkal és így a magyar állampolgárokkal akarja megfizettetni ahelyett, hogy azok állnák a cechet, akik a szennyezésért felelnek. A jövő évi választásokra utalva pedig így zárta szavait: „Választási év lesz jövőre. Arról fogunk dönteni, hogy ez a politika folytatódjon, vagy, hogy oda menjünk vissza, ahol 2010 előtt voltunk. A baloldal vezetője Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, s amit eddig biztosan tudunk, hogy neki és szövetségeseinek ez az ajánlatuk”. 

A kötcsei piknikkel kapcsolatos cikkeinket ittitt és itt olvashatják el. 

 

(Kiemelt kép: Orbán Balázs András magyar jogász, politológus, okleveles kodifikátor, egyetemi oktató, kutató, miniszterhelyettes, parlamenti és stratégiai államtitkár. 2021. 08. 03. Fotó: Merész Márton / 168)