Nádasdy Ádám: Szégyellem magam, ilyen törvényeket Oroszországban hoznak

A nyelvész, költő is megszólalt a pedofiltörvényről. 

2021. június 22., 07:01

Szerző:

„Én nagyon szégyellem magam, ilyen törvényeket Európában már nagyon régen nem hoznak, ilyen Oroszországban van” – mondta Nádasdy Ádám a Partizán műsorában a múlt héten elfogadott pedofiltörvénnyel kapcsolatban, amit az LMBTQI közösség melegellenesnek érez.

Nádasdy Ádám amellett, hogy költő, nyelvész, műfordító, esszéista és egyetemi tanár, nyíltan vállalja homoszexualitását. Továbbá azt is, hogy sok mindenben nem azonosul a szexuális kisebbségeket egy ernyő alá terelő LMBTQI-mozgalom összes nézetével, illetve politikai szlogenjeivel. Az interjúban hosszan beszél arról, milyen volt a nyolcvanas években a meleg szubkultúra Budapesten, illetve arról is, hogyan lépett ki a házasságából, miután felismerte azt, hogy meleg férfiként akar élni. Szót ejtett még a coming outjáról. 

Nádasdy Ádám egyébként azt is elmondta, régóta tudatosan használja a nyilvánosságban is a „buzi” szót, elsősorban saját magára. Mint mondja, azért is, hogy a szélsőjobbtól „visszahódítsa”. Szerinte azzal, hogy ő így beszél magáról, a Kurucinfónak már nem is annyira érdekes.

„Mindig erre vágytam, hogy nekem rendes szerelmem legyen, akivel kézen fogva lehet andalogni májusi éjszakán budai utcákon. Ez megtörtént”

– fogalmazott. A műsorban Nádasdy Ádám egyértelmű határozottsággal ítélte el a kormánypártok és a Jobbik által elfogadott pedofiltörvényt, amit felháborítónak és gyalázatosnak tart, amiért belekeverték a melegekkel kapcsolatos részeket. Az interjút még a törvény parlamenti elfogadása előtt vették fel, a műsor legvégén azonban az alapvetően Londonban élő Nádasdy Ádám egy videóhívásban reagált az új szabályozásra.

A teljes interjút, itt, tudja megnézni.

(Kiemelt kép: Partizán Youtube csatornája)