Az MVM mindenkit érintő változást vezet be

November 4-től az MVM Next egyetemes szolgáltatásában minden ügyet egy új, közös online felületen lehet intézni.

2024. október 28., 11:21

Szerző:

Az Index információi szerint november elejétől a cég korábbi, csak áram- és csak gázügyintézésre alkalmas online felületei és applikációi már nem lesznek elérhetők, az MVM Next minden, egyetemes szolgáltatásban ellátott lakossági és nem lakossági ügyfele csak ugyanazon az online ügyfélszolgálati oldalon és az MVM Next elnevezésű applikációban tudja intézni energiaügyeit november 4-étől.

Mire való az MVM Next új felülete?

Ezentúl ezen a felületen lehet megtekinteni az áram- és földgázszámlákat, diktálni a mérőállásokat.


Az MVM Next arra kéri az egyetemes szolgáltatásban ellátott ügyfeleit, hogy ha még nem tették meg, töltsék le az MVM Next néven megtalálható mobilalkalmazást, illetve regisztráljanak ide kattintva az online ügyfélszolgálatra.

Könnyebb lesz a számlakezelés

A közleményben felhívják a figyelmet arra, hogy az online ügyfélszolgálat használata számos előnnyel jár, az ügyfelek hatékonyabban követhetik nyomon gáz- és villanyszámláikat, mivel mindent megtalálnak egy helyen, automatikusan értesülnek új számláikról. Látható lesz a korábbi számlatörténet, az új számla pedig egyszerűen, akár mentett bankkártyával is fizethető. További előny, hogy egy helyen lehet kezelni több ingatlan energiaügyeit.

A vállalatok számára is megváltozik a számlázás

Amint arról a 168.hu is beszámolt, 2025. január 1-jével változás áll be a hazai vállalkozások életében: a villany- és gázszámlájukat ettől az időponttól kizárólag e-számlaként kapják majd kézhez.

A szektorspecifikus rendeletek alapján jövőre a vállalkozások csak elektronikus formában kapják majd kézhez a fogyasztásuk után a villany- és gázszámlájukat. A papíralapú számlázás teljesen megszűnik esetükben. 

A változás a földgáz- és villamosenergia-kereskedelmi, illetve a hálózathasználati szerződéssel rendelkező egyéni és társas vállalkozásokat, egyéb szervezeteket, és az olyan magánszemélyeket érinti, akik a vásárolt energiával jövedelemszerzés céljából gazdasági tevékenységet végeznek.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: ollis_picture via Pixabay)

Tűz ütött ki a Városmajori kórház alagsorában, míg egy V. kerületi szálloda konyhájának kemencéje füsttel árasztotta el az épületet. Az esetek során nem sérült meg senki, a tűzoltók a helyszínen gondoskodtak a veszély elhárításáról.