Magyar Péter: bármilyen eredményt is érünk el, az világraszóló lesz

Magyar Péter szerint a választási eredmények megmutatják majd, hogy a Tisza a NER egyetlen valódi kihívója.

2024. június 9., 21:51

Szerző:

Magyar Péter olyan eredményt vár az európai parlamenti és az önkormányzati választásoktól, ami arra elég, hogy kiderüljön a magyar emberek számára: a Tisza Párt lesz a Nemzeti Együttműködés Rendszerének egyetlen valódi kihívója, az a párt, amely 2026-ban le fogja váltani a kormányt.

„Bármilyen eredményt is érünk el, az valószínűleg világraszóló lesz”

– fogalmazott a Tisza Párt eredményváróján megtartott vasárnapi sajtótájékoztatóján, Budapesten a párt EP-listavezetője. Szerinte ki fog derülni, hogy a Tisza Párt eléri azt, amit egyetlen ellenzéki párt sem tudott elérni az elmúlt 14 évben. „Sem a DK, a kék Fidesz, sem pedig a szatellitpártjai” – tette hozzá.

Közlése szerint örülnek a magas részvételnek, mert a választások mindig a demokrácia ünnepét jelentik. Az viszont kevésbé jó, hogy ha „a Fidesz buszoztatja a szavazókat és szavazatokat vásárol”. Az erről szóló bejelentések nyomán feljelentéseket fognak tenni – mondta. Hangsúlyozta, hogy a következő feladat a pártépítés lesz, hiszen sok ezren akarnak belépni a Tisza Pártba, illetve szakértőkkel nekifognak a programírásnak, vagyis „társadalmi szerződést fognak kötni a magyar emberekkel”.

Magyar Péter megjegyezte, hogy a Fidesszel ellentétben, amely adófizetői tízmilliárdokat költ a kampányára és az ellenfelei lejáratására, a Tisza Párt átláthatóan gazdálkodott a kampánya során.

„Nem mikroadományokat kapnak, nem gyűjtenek ládikákba pénzt, csak átutalással lehet támogatni a Tisza Pártot” 

– mondta.

A továbbiakban furcsának nevezte, hogy a Fidesz az LMP által jelölt Vitézy Dávidot támogatja, miközben „a Fidesz propagandája szerint az LMP háborúpárti párt”. Ezek szerint a Fidesz egy háborúpárti főpolgármesterjelöltet támogat – mondta. Közölte, azért nem szavazott egyik főpolgármester-jelöltre sem, mert „az egyik Gyurcsány embere, a másik pedig a Fideszé”. Amennyiben pozíciókat szereznek a Fővárosi Közgyűlésben, ügyek mentén fognak együtt dolgozni a főpolgármesterrel, semmilyen formális pozíciót nem vállalnak – mondta Magyar Péter, majd jelezte: ha lesz elegendő képviselőjük ahhoz, hogy a DK és a Fidesz önállóan ne tudjon döntéseket hozni, akkor előfordulhat, hogy beül a közgyűlésbe.

(Kiemelt képünkön Magyar Péter a Tisza Párt eredményváróján. Forrás: MTI/Hegedüs Róbert)

2024. június 21., 14:34

Lázár János építési és közlekedési miniszternek elege lett a városában zajló ellenzéki „dínomdánomból”, szerinte az emberek adóját okosabban kellene felhasználni. Ezért javasolni fogja, hogy vessenek ki a városra egy helyi iparűzési adót.

2024. június 21., 14:18

A Nemzetgazdasági Minisztérium reagált az Eurostat friss statisztikájára, miszerint a magyar háztartások fogyasztása az uniós átlag 70 százalékát éri el. A Minisztárium szerint ez azért van így, mert a magyar háztartások a háborúra való tekintettel megtakarításba fektetik a pénzüket.

2024. június 21., 11:56

Újabb szomorú statisztika jelent meg a magyar egészségügyről. Eszerint a magyar orvosok leterheltsége brutális mértékű, ami miatt hazánk európai szinten pocsékul teljesít.