Videó: Magyar Péter: az atombomba mi vagyunk, a magyar nép

Elindult a Magyar Péter által szervezett tüntetés, a tömeg a Kossuth tér felé tart. Magyar Péter március 26-i demonstrációján – amelyet megelőzően nyilvánosságra hozta a Varga Judittal készített hangfelvételét –hívta újra az utcára az embereket április 6-ra. Cikkünk folyamatosan frissül!

2024. április 6., 14:32

Szerző:

Elkezdődött a Magyar Péter által szervezett tüntetés, amelynek útvonala a Deák tértől a parlamentig tart. Magyar Péter március 26-i demonstrációján – amelyet megelőzően nyilvánosságra hozta a Varga Judittal készített hangfelvételét –hívta újra az utcára az embereket április 6-ra.

Az eseményről szóló élő vdeót itt lehet követni a Facebookon:

 


A Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért névre keresztelt tüntetés délután kettőkor indul és a Bajcsy-Zsilinszky út – Alkotmány utca érintésével háromkor érkezik a Kossuth térre, ahol a tervek szerint délután ötig tart a megmozdulás.


Magyar szombat délelőtt a tüntetés előtt jelentette be, hogy elindult a Talpra Magyarok Közössége hivatalos oldala, illetve a szerveztük egyik alappillére a Legyél a változás! Egyesület lett. Korábban egy interjúban arról beszélt, hogy szombaton jelenti be, pontosan mit jelent az, hogy úgy fogják összeállítani az EP-listájukat, „ahogy még eddig senki nem csinálta”.

A BKK közlése szerint a vonulás idejére a Károly körút–Bajcsy-Zsilinszky út–Alkotmány utca útvonalat, majd kora estig a Kossuth Lajos teret is lezárják, emiatt módosul egyes BKK-járatok közlekedése. A 9-es és a 72-es troli is módosított útvonalon jár majd, a 2-es és 23-as villamosok pedig rövidített útvonalon közlekednek.

Sok magyar zászlót látni a tömegben, és a Telex tudósítója szerint a Nélküled is felcsendült! A Károly körút felől még tömött sorokban érkeznek az emberek. A tömeg közben elindult, és a hivatalos program szerint a Bajcsy-Zsilinszky út és Alkotmány utca érintésével érkezik a Kossuth térre, ahol a beszédek lesznek.

A tüntetőket egy lefestett furgon vezeti, mögötte molinóval az út teljes szélességében.

 

A tüntetők nagy része a harmincas, negyvenes éveiben jár. Többen Magyar Péter mozgalmának ceremoniális öltözékében, tehát egy hibrid rezsimben is sikeres vállalkozónak öltözve érkeztek.

 Magyar Péter időnként a furgon hangszórójából is elmondja, hogy a mai nap történelmi lesz. Ha rajta múlik, tömeg lesz növelve.

Nagy Ervin is a tüntetők között van

A Népszavának nyilatkozott a színész a tüntetés előtt, és többek közt azt mondta: akkor lenne elégedett, ha legalább százezer ember venne részt a demonstráción.

„Ez reális cél, bár a kormány láthatóan mindent megtesz, hogy keresztbe tegyen. De megállíthatatlanok az emberek, külföldről is irgalmatlan sokan jönnek csak ezért haza. A kormányoldalon megpróbálják baloldali, vagy legalábbis budai úri bulinak beállítani ezt az egészet, de amikor Péter arra kérte az embereket, hogy küldjék el, honnan jönnek majd a tüntetésre, kiderült, tulajdonképpen nincs az országnak olyan pontja, ahonnan ne indulnának el valahányan”

– mondta.

„Váltsuk le az elitet!” – üvölti a tömeg. 

„Leváltjuk az elitet? Szeretnétek új Magyarországot? Akkor mondjuk egyszerre, hogy »mi vagyunk a változás!«” – szól a tömeget felvezető furgon hangosbemondójából.

„Mi vagyunk a változás!” – skandálják az emberek.

Szól a Grund, a tömeg énekel és tapsol, majd változtattak kicsit a hangulaton és megszólalt a Bikinitől a Közeli helyeken.

„Nem félünk!” – skandálja a tömeg, miközben a Nem tetszik a rendszer szól. Ez egy érdekes zeneválasztás, hiszen a Nem tetszik a rendszer még a Milla által szervezett ellenzéki tüntetéseken csendült fel rendszeresen.

Ismét hangulatváltás történik: a Nemzeti dal szól a furgonból.

Már a Kossuth téren is gyűlik a tömeg

Vannak, akik egyenesen a Kossuth térre mennek. A vonuló tömeg az Alkotmány utcánál jár. A 24.hu tudósítója szerint a színpad előtt már most szorosan állnak az emberek, a tér többi pontján egyelőre szétszórt csoportokban állnak, vagy leültek beszélgetni a fűbe.

Le a Viktatúrával!

„Nem félünk”, „Le a Viktatúrával”, „Le is út, fel is út”, „Aljas brigantik” – ilyen transzparenseket lehet látni a tömegben. A menet elején egy „Talpra magyarok! Ne féljetek!” feliratú molinót tartanak.

Megtelt a Kossuth tér

Megtelt a Kossuth tér, már csak oldalról lehet megközelíteni a teret. Magyar Péter is lassan megérkezik a színpadhoz. Itt is többen szelfiztek és kezet fogtak vele, többen azt kiabálták, hogy „hajrá Péter, veled vagyunk!” és „csak így tovább”. Az Alkotmány utcában még mindig sűrű tömeg vonul a tér felé.

„Nem nézünk közvéleménykutatásokat” – mondta Magyar Péter újságírói kérdésre válaszolva. „Szerintem látja, mennyien vannak itt, több százezren, és ez csak a kezdet. Visszavesszük a hazánkat. Június 9-én lesz az első lépés, utána folytatjuk” – mondta.

Magyar Péter azt is elárulta, hogy mindösszesen 8-10 ember vett részt a szervezésben.

„Mondjon le!” – ismétli a tömeg.

A szicíliai maffiáról szóló olasz, Polip című sorozat főcímzenéjét hegedülték el a színpadon, amit Ennio Morricone szerzett. Közben a kivetítőn a sorozatból kivágott jeleneteket játszottak be, de befért Gyurcsány Ferencről is egy felvétel, valamint egy jelenet arról, ahogy Orbán Viktor kijön a templomból, majd pénzt raknak el, felszáll egy repülő, és Rogán Antal mosolyog. 

AKossuth tér környéki utcák is megteltek tüntetőkkel. A március 15-i megmozduláshoz hasonlóan most is Péter Petra a tüntetés műsorvezetője. „Legyünk együtt egy új Magyarország új jövője, legyünk mi magunk a változás!” – mondta. Magyar Péter és az egész stáb nevében is megköszönte az önkéntesek segítségét és a felajánlásokat.

Az élő közvetítés itt követhető tovább:

A Kossuth téri tömeg:

 

Bálint András elszavalta Radnóti Miklós Nem tudhatom című versét. Ezután Nagy Ervin a külföldön élő magyarok leveleit olvasta fel. Felolvasták Belgiumba, Berlinbe, Nagy-Britanniába, Ausztriába és máshová távozott magyarok Magyar Pétert biztató leveleit.

 

Keresztesi Péter beszél a színpadon

 

Kereszesi Péter Svájcból érkezett. Arról beszél,  hogy sokan jöttek külföldről ma ide, önként, saját pénzükből. És egy ilyen tömegnek hatalmas ereje van. Péter 33 éves, nyolc éve év Svájcban, majd elkezdte sorolni, milyen sok országból érkeztek ma vissza magyarok. Magyarország izolációjáról beszél, és hogy szélesedik a szakadék Európa és Magyarország között, és rossz érzés az, hogy nem tudja büszkén kimondani, hogy magyar, vagy amikor arról kérdezik, „hogy van a diktátor miniszterelnök uratok". Jogbiztonságot, egészséges többpártrendszert szeretne Magyarországra, és egy tisztességes országot tisztességes vezetéssel.


„Az elmúlt hetek történései a szikra, és mi vagyunk a láng” – mondja még a végén.

Bródy János is a tömegben sétált. A 78 éves énekes-dalszerző is kinézett Magyar Péter tüntetésére. Bródy János korábban Orbán Viktornak is üzent egy dalban.

Szigetszentmiklós polgármestere is felszólalt


Szigetszentmiklós polgármestere, Nagy János is felszólalt. Nagy 2019-ben az összellenzék és a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatásával nyert, most már inkább az ellenzék ellen szólalt fel, a szigetszentmiklósi képviselőktől kezdve egészen Gyurcsány Ferencig.

„Polgármesterként csak nekem, tényleg csak nekem természetes, hogy nem engedem lopni a hazug, korrupt politikusainkat?” –kérdezte, majd azt mondta, a DK egyik képviselője rá akarta venni valamire, de nem fejtette ki, hogy mire. „Nem mentem bele a politikai zsarolásokba” – mondta, ahogy abba sem, „hogy egy füstös, budapesti szobából mondják meg, mi a jó városunk lakóinak”. Állítása szerint sorra kapta a fenyegetéseket, hogy ha nem áll be a sorba, ország-világ előtt le fogják járatni. Ebben az esetben sem részletezte, hogy mikor, ki és mivel fenyegette. A DK időközben bejelentette, hogy a beszédben elhangzottak miatt bepereli a polgármestert.

Nagy Ervin azt kérte tömegtől, hogy énekeljék el vele Presser Gábortól a Neked írom a dalt című szerzeményt.  „Szabadok vagytok, magyarok!” – kiabálta, miután véget ért a dal.

Tarr Zoltán volt zsinati tanácsos, református lelkész beszélt a Balogh-ügyről


Tarr Zoltán református lelkész, volt zsinati tanácsos is felszólalt, aki egyébként az alapítója Magyar Péter szombaton bejelentett egyesületének. Tarr előbb a húsvét hagyomnyairól beszélt. Majd azt mondta, felszabadultsággal és félelem nélkül ment ki a tüntetésre, és örül, hogy „ennyi szabad embert lát”. Tarr ezután Gulyás Gergelytől idézett, miszerint egészséges keresztény egyházak nélkül nincs egészséges társadalom. Tarr szerint a Miniszterelnökséget vezető miniszternek igaza van, beteg a társadalom, és ebben kiemelt felelősségük van az egyházaknak.

Szerinte az emberek ma Magyarországon menekülnek a kurzuskereszténységtől, tömegesen hagyják ott az egyházakat. Pedig számolatlanul áramolnak a milliárdok az egyházakhoz. Tarr szerint világos üzenet ez az egyházaknak, hogy eltértek eredeti küldetésüktől. Kitért arra is, hogy sok tisztességes egyházi közösség és személy van, akik csendben teszik a dolgukat, és a baj nagyobb szinten van. 

Tarr végül a kegyelmi ügyről és Balog Zoltán református püspökről beszélt. A lelkész szerint elfogadhatatlan, amit Balog tett, és az is, ahogy az ügy kirobbanása óta viselkedik – erre a tömeg azt kezdte el skandálni, hogy „mondjon le”. „Mi, reformátusok, meg fogjuk oldani a Balog-ügyet” – ígérte Tarr.

Rost Andrea operaénekes adta elő a a You'll Never Walk Alone-t


Tarr Zoltán református lelkész után Rost Andrea következett a színpadon, a a Kossuth-, Prima Primissima és Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes a You'll Never Walk Alone című dalt énekelte el. A dal a Liverpool focicsapatának meccseiről is ismerős lehet, nem véletlenül utal a műsorvezető Szoboszlai Dominikra.

Magyar Péter a színpadon

Megszólalt a Europe-tól a Final Countdown és a színpadra lépett Magyar Péter. 


„2024 április 6. Jól jegyezzétek meg ezt a dátumot! Mostantól sohasem lesz semmi úgy, ahogy eddig volt!

– mondta Magyat Péter, aki szerint „ma a magyar nemzet megüzente a korrupt hatalomnak, hogy elég volt, hogy eddig és ne tovább! A mai napon véglegesen visszavettük a több évtizede, kisajátított nemzeti jelképeinket és kifejezéseinket”.


„Egy csoda részesei vagyunk” – mondta Magyar, aki aztán úgy fogalmazott, hogy maga mögött hagyta élete jelentős részét, amikor belépett a Partizán stúdiójába.

Azt mondta, február elején még magát is győzködnie kellett, de most, hogy körbenézett a Kossuth téren összegyűlt tömegen, szerinte „biztos sikerülni fog”. 

„Minden lejáratatás csak tovább erősít bennünket, köszönjük!”


- mondja Magyar, aki szerint a magyar emberek átlátnak már a propagandán. Mozgalmukat belpesti médiahacknek próbálják elhazudni, de elmondása szerint a jelenlévők mutatják, hogy ez nem igaz. Szuverén, modern, európai Magyarországot fognak építeni, miután lépésről lépésre visszaveszik az országot, mondja még.

Magyar azt mondta: „Ma rajtunk az egész nemzet és a világ szeme is. Nem ismerem a jövőt, nem azért vagyok itt, mi a közös történetünk vége. Azért jöttem, hogy elmondjam, hogy kezdődik, kik vagyunk mi, magyarok: érző emberek, felnőttek és gyerekek, akik lehetőséggel teli országban akarnak élni.” Magyar szerint „most is győzni fogunk. Lerázzuk magunkról az utóbbi évtizedek hatalmi elitjének béklyóját.”

Ezután feltette a kérdést: „Igazat mondtak nekünk pár éve? Tényleg előre megyünk, nem hátra?” Magyar szerint az elmúlt húsz év azzal telt, hogy a választott vezetők egymás ellen uszították a magyar embereket.

Magyar Péter a közmédiának is üzent

A Talpra magyarok közösségében nem számítanak az ideológiák, a nem, a kor vagy a vallás, csak az, hogy valakinek fontos a hazája, és tenni akar a jövőjéért. Magyar Péter szerint 2024 elejére a magyarok elvesztették hitüket a politikusokban és az intézményekben. Felszólította a közmédia vezetőit, hogy hagyják abba a hazudozást, és élő adásban mondhassa el, miként képzelni az új Magyarországot. „Hisz abban valaki, hogy a korábbi Fidesz-tag Polt Péter pártatlan végzi a munkáját? – tette fel a kérdést. Erre a tömeg azt kezdte skandálni, hogy mondjon le. „Hallod-e te Polt Péter, hogy mit üzen a magyar nép?”

„Mikor fogja meghallgatni az ügyészség tanúként az érintett minisztereket és a miniszterelnököt?”

 – tette fel a kérdést Magyar.


Magyar szerint a nép továbbra is várja a választ ezekre a kérdésekre:

Igaz-e, hogy Schadl György Rogán Antal embere volt?


Igaz-e, amit Varga Judit állított, hogy Völner Pálnak már a hivatalos meggyanúsítás előtt szóltak, hogy nyomozás zajlik ellene?


Igaz-e, hogy Rogán Antalék belenyúltak a Schadl-Völner-iratokba?


Hogyan vizsgálja ki az ügyészség azt, hogy történt-e ilyen eset az ügyészségi nyomozóknál?


Hogy mondhatja az ügyészség, hogy valami nem lehetséges, ha meg sem hallgatják az információkkal rendelkező kormánytagokat?


Mikor fogja meghallgatni az ügyészség tanúként az érintett minisztereket és utána a miniszterelnököt?


Igaz-e az miniszterelnök úr, hogy a kormány maga alá akarja rendelni az ügyészséget?

 

„Több százezren vagyunk itt, és visszakérjük az országunkat, nemzeti intézményeinket"


- mondja Magyar, majd rögtön helyesbít: nem kérik, hanem követelik, mert ez itt az őseik és gyerekeik földje. Az utóbbi 30 év legnagyobb jogi, politikai és erkölcsi válságába vezette a hatalom az országot, teszi hozzá.


„Mi magyarok nem leszünk alattvalók a saját hazánkban"

– mondta el Magyar Péter, majd kicsit később arról beszélt, hogy ma még ki lehet szállni a bűnözök közül, és át lehet állni a jó oldalra, de lassan késő lesz. Magyar bejelentette, hogy a mai naptól az irányításuk alá tartozik a Legyél a változás! egyesület, ami jogi keretet ad majd a közös munkájuknak. És amikor eljön az ideje, hamarosan, be fogja jelenteni azt a pártot is, aminek a segítségével el fog indulni az EP-választáson. És veletek közösen olyan eredményt fogunk elérni, ami az első szög lesz a NER koporsójában.

Magyar be fogja jelenteni a pártot, aminek segítségével indul az EP-választáson

Magyar ezután elismételte, hogy „Legyél a változás! Egyesület” néven működteti új egyesületét. „Amikor eljön az ideje, hamarosan, be fogom jelenteni azt a pártot is, aminek segítségével el fogunk indulni a június 9-i EP-választáson, és veletek közösen olyan eredményt fogunk elérni, ami az első szög lesz a NER koporsójában”, mondta. Várja a jelentkezést az EP-listára, legyen az emberek döntése, ki menjen ki az Európai Parlamentbe.

Az atombomba mi vagyunk, a magyar nép


„Sokan kérdezik, hogy lesz-e még atombomba? Barátaim, az atombomba mi vagyunk, a magyar nép” – folytatta Magyar Péter. Ne tőle várják a változást, ő csak egy szikra, ami elindíthatja a változás motorját. A kommentelés nem elég a változáshoz, fel kell állni hozzá, mint a mai napon. „Vissza kell vennünk a falvainkat és a városainkat. Fel kell szabadítanunk az országot”, de ez csak közösen sikerülhet. Azt mondta, hogy az ő ajánlata egy modern, európai, teljesítményalapú társadalom.

Gyurcsány Ferenc „a pillére és a biztosítéka” Orbán Viktor rendszerének, ő az akit, Orbán mindig le fog győzni. A magyart a magyar ellenségévé tették, mesterségesen generálják a magyarok megosztottságát. Ennek véget kell vetni, nem árkokat, hanem hidakat kell építeni.

Gyerekvédelemről beszél most Magyar többek között azt említve, hogy kevés a gyermekpszichológus itthon, és ha egy nevelő kikezd a diákjával, akkor sem történik szinte semmi, maximum közös megegyezéssel távozik.


Csak a hatalmi elit csemetéi vannak biztonságban, akiket a gondos szüleik kimenekítettek már a bölcsödés korban az állami intézményekből, teszi hozzá.

Magyar szerint most új időszámítás indul


Magyar szerint húsz éve már, hogy „megállították Magyarország óráját”, de a változást és a tavaszt nem lehet megállítani, csak időlegesen. De most meg akarja mutatni, hogy mostantól új időszámítás indul.

Magyar újra megígérte az oktatási minisztériumot és a Klik feloszlatását


Magyar ezután a gyerekekről és a gyerekvédelem rossz működéséről beszélt. „Mi történik, ha egy nevelő ma kikezd a diákjával? Közös megegyezéssel távozik, és egy kerülettel arrébb folytatja tovább” – mondta. Szerinte aki egy zsákfaluban született, az jó eséllyel ott is fog meghalni, mert rosszabb esélyei vannak a kitörésre az oktatással, mint ötven évvel ezelőtt. Ezután újra megígérte, amit korábban, hogy ő valódi szakmai egyeztetést fog kezdeményezni, és ha a kötelezettségvállalás nem sikerül, lemond az oktatási miniszter – mert persze lesz oktatási minisztérium.

„Az első napon feloszlatjuk a Kliket, és visszavesszük az iskolákat, hogy a fenntartó ne egy gigászi bürokratikus szörny legyen.”

Valódi integrációt ígért a romáknak Magyar Péter


Elfogadhatalan, hogy a társadalmi státusztól függ a gyerekek boldogulása. A legszegényebbekre koncentrálna, szorosan együttműködne azokkal a civilekkel és szakemberekkel, akik „naponta vért izzadnak a nyomor szélén”. Szóba hozta a romák helyzetét, akiknek Magyar Péter szerint befogadó környezetre van szükség. Azt ígérte, hogy integrálni fogják a romák „őserejét”. A csütörtökön meghalt Ferge Zsuzsa szociológusra egy idézettel emlékezett meg. A propaganda azt sulykolja, hogy ő csak hatalmat és pénzt akar, de szerinte ha így lenne, akkor nem lépett volna ki a NER-ből.

A politikai elit próbálja megvédeni a szerzett vagyont

„A Fidesz bolsevik stílusú propagandája adófizetői milliárdokból azt is szajkózza, hogy én áruló vagyok. A valóság az, hogy magyarok millióit, köztük a saját szavazóit árulja el. És igen, én ebben nem leszek tovább bűnrészes. Mindannyian tudjuk, hogy ez a hatalom minden, csak nem keresztény, konzervatív és polgári. Amit a napokban látunk, az a reménytelen helyzetben lévő uralkodó osztály kétségbeesett próbálkozása a lopott vagyon és hatalom megtartása érdekében”, mondta Magyar, aki szerint a hatalom fél. Azt javasolja: most először és utoljára kössünk Rogán Antallal egy alkut. Amennyi pénzt a propagandára költenek, ugyanannyit adjanak a bicskei áldozatoknak is, és ezt a pénzt személyesen Orbán Viktor és Rogán Antal adja át nekik.

Június 9. sorsdöntő nap lesz


Magyar Péter szerint „a fideszes fiúknak” van humora, mivel Deutsch Tamás lett a Fidesz EP-listavezetője. A szemére vetette, hogy arról beszélt, Brüsszelben meg kell szüntetni a korrupciót. Szerinte erős, szuverén Magyarországra, illetve erős és szuverén nemzetállamokon nyugvó Európai Unióra van szükség. Elutasítja viszont a föderális, európai szuperállam ötletét.

Le kell zárni a jogállamisági vitákat. Azt ígérte, hogy haza hozza a visszatartott uniós forrásokat. Csatlakozna az Európai Ügyészséghez, zéró toleranciát hirdetne a korrupcióval szemben. Magyar Péter szerint konstruktív, de kritikus párbeszédre van szükség az EU-val.

Azzal folytatta, hogy június 9. sorsdöntő nap lesz, ami hosszú időre meghatározhatja az ország sorsát. Egy olyan erőre van szükség, ami alternatívát képes mutatni a Fidesz omladozó rendszerével szemben.

Magyar Péter országjárásra indul a következő két hónapban


Magyar ezután azt kérte, hogy a következő alkalommal mindenki hozzon magával még két embert. Azt ígérte, jövő héttől két hónap alatt bejárja az egész országot, még a kistelepüléseket is. Azt is kérte, bármi is történik ezután, ne hátráljanak meg az emberek, „mert nincs hova hátrálnunk”. Ezután mindenkit megkért, hogy fogja meg a szomszédja kezét, és emeljék a kezeket a magasba, ezzel pedig végzett a beszéddel.

Elhangzott a Kossuth Nóta

Újra Nagy Ervin lépett a mikrofonhoz, rázendített a Kossuth-nótára is, de már Magyar Péterék is vele énekeltek.

Anyák napján lesz a következő tüntetés


Magyar Péter a tüntetés végén bejelentette, hogy a következő megmozdulás anyák napján lesz, ami május első vasárnapja.

Vége a tüntetésnek


A tömeg elkezdett feloszlani a Kossuth téren. 

(Kiemelt képünk forrása: Képernyőfelvétel az élő közvetítésből)

13:52

110 új, várhatóan 2029-ben megérkező villamosra tervez kiírni közbeszerzést a BKK. Az idéntől érkező alacsonypadlós CAF-ok 2026 végéig megjelennek majd több új helyen, köztük a 2-es villamos vonalán is, emellett pedig több nagy fejlesztést is tervez a vállalat – derült ki a BKK Villamosfejlesztések Budapesten című sajtótájékoztatóján, amit a Száva kocsiszínben tartottak a vállalat szakemberei és Karácsony Gergely főpolgármester. Vitézy Dávid szerint viszont Karácsony Gergely olyan fejlesztésekkel kampányol, amelyeket pont ő akadályozott, szerinte a főpolgármester egyetlen villamosberuházás előkészítését sem tudja felmutatni 5 év alatt