Megalakult Magyar Péter egyesülete

Már a honalpjuk is aktív.

2024. április 6., 11:30

Szerző:

Szombat délelőtt a Facebookon jelentette be Magyar Péter, hogy elindult a Talpra Magyarok! mozgalom hivatalos honlapja, a talpramagyarok.hu. A Talpra Magyarok! mozgalom pénzügyi hátterét a Legyél a változás! Egyesület biztosítja.

Mint írja: „Ezen az oldalon minden fontos információt megosztunk veletek és itt tudtok csatlakozni a közös munkához, egy új szuverén, modern, európai Magyarország felépítéséhez.”

Magyar arról is írt, hogy a Talpra Magyarok! szervezet egyik alappillére a Legyél a változás! Egyesület, aminek alapítói átadták neki a korábban alapított szervezetet és kiléptek az általuk létrehozott Egyesületből, „hogy ezzel is lehetővé tegyék a munka mielőbbi megkezdését és az oly sokak által ajánlott támogatások befogadását”.

Az új ellenzéki erőként föllépő, gyorsan nagy népszerűségre szert tevő Magyar Péter ellen a napokban indított új kampányt a kormányközeli Civil Összefogás Fórum. Ahogy arról a 168.hu is beszámolt, a CÖF új „dollárbaloldal” reklámszpotjának Magyar Péter a főszereplője.

Szombaton 2-től vonulásos tömegtüntetés kezdődik Budapesten a Deák tértől a parlamentig, az eseményt Magyar Péter szervezte.

Magyar Péter arra számít, provokátorok lesznek a tüntetésen

Magyar Péter nyílt levelet írt Orbán Viktornak, ebben fejtette ki, hogy arra számít, provokátorok jelennek meg az általa szombat délutánra szervezett tüntetésen.

„Tisztelt Miniszterelnök Úr! Ahogy bizonyára értesült róla, most szombaton 14.00 órától a fővárosban békés magyar emberek százezres tömege fog demonstrálni, követelve a teljes hatalmi elit távozását. A nemzeti menetre az ország és a világ minden részéről érkeznek fiatalok, idősek és kisgyermekes családok. Ez lesz az utóbbi 14 év egyik legnagyobb politikai tömegrendezvénye. A szervezők mindent megtesznek a nemzeti menet és demonstráció békés lebonyolításáért. A résztvevők biztonságáért azonban a felelősségünk közös.”

– kezdte Magyar Péter a nyílt levelet. A levél lényege ezek után következik:

„Több helyről is olyan információk jutottak el hozzánk, hogy a békés tüntetésünket, a hatalom oldaláról szervezett provokátorok tervezik különböző módon megzavarni. Kérem és egyben határozottan felszólítom, hogy egyeztessen a pártja vezetőivel és amennyiben valóban van szándék provokációk szervezésére, úgy intézkedjen azok leállításáról! Javaslom, hogy egyeztessen a belügyminiszterrel és a rendőri vezetőkkel, hogy a rendőrség kiemelt létszámmal biztosítsa a rendezvényt és a leghatározottabban lépjen fel a provokátorok ellen.”

 

(Kiemelt képünk forrása: Magyar Péter hivatalos Facebook oldala)

Órákon belül tetőzhet Budapestnél a Duna, amelynek vízszintje most 830 centiméter a fővárosnál - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.