Magyar Péter Szentkirályi visszalépéséről: ismét hazudtak a választóiknak

Magyar Péter szerint a Fidesz a saját választóit is ott veri át, ahol tudja. 

2024. június 7., 12:41

Szerző:

Szentkirályi Alexandra visszaléptetésével ismét bebizonyosodott, hogy a Fidesz a saját választóinak is hazudik, ott veri át őket, ahol tudja. Ahogy az is kiderült ismét, hogy a Fidesz a nőket csak eldobható eszköznek tekinti a hatalom megtartása vagy megszerzése érdekében – írja Magyar Péter a kormánypárti jelölt reggeli bejelentése után a Facebook-oldalán.

Magyar bejegyzésében egyben arra kéri szimpatizánsait, hogy a budapesti listán válasszák a TISZA Pártot, a 6-os listát, az EP választáson pedig a 9-es listát.

A politikus ígérete szerint a

A TISZA Párt fővárosi képviselői csak a fővárosi polgárok érdekei mentén fognak dolgozni, lezárjuk a kerületi és fővárosi mutyik korszakát. Minden olyan előterjesztést támogatni fogunk, ami a város élhetőbbé, tisztábbá és biztonságosabbá tételét szolgálja.

 

– írja a bejegyzésben.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Szentkirályi Alexandra visszalépett a jelöltségtől.

Számomra továbbra is az a legfontosabb, hogy Gyurcsány és Karácsony távozzanak a város éléről. Ezért utat adva a változásnak elállok a főpolgármester-jelöltségtől és a Fidesz fővárosi listavezetőjeként folytatom a kampányt.
Egyben arra kérem minden támogatómat, hogy a főpolgármesteri szavazólapon Vitézy Dávidra, a listás szavazólapon pedig az általam vezetett Fidesz-KDNP listára szavazzon!

Szentkirályi továbbá hangsúlyozta, így lehetséges a változás, így lehetséges a győzelem. Emellett felszólította potenciális szavazóit, hogy június 9-én zavarják el Gyurcsányt és Karácsonyt a Városházáról! „Együtt győzni fogunk! Hajrá, Magyarország! Hajrá, Budapest!” – írta Szentkirályi Alexandra.

A fideszes politikus visszalépésével vasárnap elég kiélezett csata várható a főpolgármesterségért, melynek főszereplői az új helyzetben Karácsony Gergely és Vitézy Dávid lesznek.

Szentkirályi Alexandra visszalépése nem volt meglepetés

Szentkirályi Alexandra visszalépését már a bejelentést megelőző napon sejteni lehetett. Ráadásul az azzal kapcsolatos felreppent hírek összecsengtek a Századvég kutatásával, melyben külön kitértek arra, hogy mi történne, ha Szentkirályi Alexandra úgy döntene, hogy visszalép a jelöltségtől.

A kormányközeli kutatóintézet arra a megállapításra jutott, hogy ebben az esetben Vitézy Dávidra a politikai szempontból aktív budapestiek 48 százaléka, míg Karácsony Gergelyre a megkérdezettek 42 százaléka szavazna a most vasárnap esedékes főpolgármester-választáson. 

Így fogadta a visszalépést Vitézy Dávid

„Amikor a főpolgármesteri kampányomat elkezdtem, tudtam, hogy egyszerre kell legyőznünk a kormány Lázár János nevével fémjelzett, minden fontos fejlesztést leállító Budapest-politikáját, és a Városháza Karácsony Gergely országos politikai ambíciói által fűtött, panaszkodó, másokra mutogató, halogató semmittevését. Az első győzelem megvan. Vasárnap jön a második!”

– közölte Vitézy Dávid Szentkirályi Alexandra visszalépésének hírére. Hozzátette: a fideszes listavezető döntését tudomásul veszi, ám a mai bejelentést valójában a főpolgármester-jelölti vita következményeként biztossá vált harmadik hely feladásának tartja.

Vitézy reakciójában ugyanakkor leszögezte, hogy főpolgármesterként nem fog koalíciót kötni sem a Fidesszel, sem a DK-val. Ügyek és a programom mentén teremtene többséget a Fővárosi Közgyűlésben. Hozzátette, bukott pártkáderek helyett végre szakemberekkel fogja vezetni Budapestet és a fővárosi cégeket. Gyurcsány emberei mennek, de Orbán emberei sem jöhetnek a helyükre. A Városháza nem lesz sem a Fidesz, sem a DK zsákmánya.

A programja, a kampánya állításai egytől egyig érvényesek továbbra is, azaz nemet mond a Maxi-Dubajra, nemet mond a kínai magasvasútra, nemet mond az oligarchákra, és igent arra, hogy Budapest végre megkapja a neki járó uniós és hazai forrásokat, elinduljon végre a hévek fejlesztése.

„Meg fogom védeni Budapest szabadságát és sokszínűségét bárkivel szemben. Ebben nincs alku és nem is lesz”

– közölte. „Minden budapesti főpolgármestere leszek, legyen akár kormánypárti, akár ellenzéki szavazó, vagy akár olyan budapesti, aki egyik pártpolitikai tömbbel sem szimpatizál, vagy most szavaz először. Mindenki szavazatára számítok, aki változást szeretne és azt, hogy pártérdekek helyett végre valóban Budapest érdekei szerint fejlesszük ezt a gyönyörű várost, hogy még szebb, zöldebb, biztonságosabb és élhetőbb legyen.” – fűzte hozzá.

Karácsony: a Fidesz elárulta a választóit

„Vége hát a színjátéknak, ahogy szóltunk előre: megszületett a sötét és cinikus politikai alku. Vitézy Dávid a Fidesz, a NER és a hatalom jelöltje. Ez az alku a választók elárulásán és átverésén alapul. A Fidesz úgy árulta el a választóit, ahogyan elárulta Budapestet az elmúlt öt évben. Vitézy és Ungár pedig megpróbálta becsapni a választóit azzal, hogy ellenzéki várospolitikának hazudtak egy hatalmi játszmát.” 

– közölte Szintkirályi Alexandra döntésére reagálva Karácsony Gergely. A jelenlegi főpolgármester hozzátette, tudható, hogy a Fidesz meg fogja kérni ennek árát Vitézytől, az Orbán-Ungár paktumot Budapesttel akarják megfizettetni.

„A kormánynak fáj a foga a kerületi szakrendelőkre, központosítani akarják a színházainkat és a kulturális intézményeinket, az ingatlanos oligarcháik, Tiborcz, Schmidt Mária, Garancsi Budapest kárára üzletelhet, és ahogy eddig, úgy ezután is számíthat Vitézy Dávid megbízásaira Mészáros Lőrinc. Ismerjük a módszereiket, tudjuk, hogy ez a paktum valódi ára.”

– írta a főpolgármester, majd kifejtette azt is, hisz abban, hogy a budapestiek átlátnak a szitán. Végül azt kérte, senki ne hagyja magát megvezetni, becsapni. „A tét az, hogy hagyjuk-e, hogy a hatalom elfoglalja magának a városunkat. A tét az, hogy kiállunk-e továbbra is magunkért, kiállunk-e Budapest értékeiért és elveiért. A tét az, hogy megőrizzük-e Budapestet szabad, zöld és szolidáris helynek. A hatalom emberei, vagy az emberek hatalma. Erről szavazunk most vasárnap” – zárta szavait Karácsony.

 

Érdekes kampány volt az övé

Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelölti kampánya összességében meglehetősen érdekesre sikerült, hiszen a politikus azon felül, hogy lokalizálta a Gyurcsányozást, nem sokat mutatott arról, hogyan képzelné el a főváros jövőjét. Szentkirályi Alexandra már rögtön a kampánya elején egy olyan videósorozattal jelentkezett, amelyben a regnáló főpolgármester öt évvel ezelőtt tett ígéreteit vette sorra, utánajárt, hogy a Karácsony Gergely-féle programpontokból mi valósult meg. A sorozat címe Kamuméter volt.

A volt kormányszóvivő szerint Karácsony egyik legfontosabb ígérete a Városháza megtisztítása volt. Ám Szentkirályi úgy véli, Budapest Gyurcsány Ferenc fogságába esett, mert ő csinált főpolgármestert Karácsonyból, és azóta is bábként rángatja, és a DK elnökének emberei állnak a fővárosi cégek élén. Lényegi problémának tartja, hogy „Budapest utcáit ellepte a szemét és a kosz”. A volt kormányszóvivő szerint nem véletlen, hogy a környező európai fővárosokkal összehasonlítva Budapest tisztaságával a legelégedetlenebbek az itt élők.

(Forrás: Magyar Péter hivatalos Facebook-oldala)