Karácsony Gergely reagált Szentkirályi Alexandra visszalépésére

Karácsony Gergely szerint Szentkirályi Alexandra visszalépése egy színjáték végét, egy politikai alkut jelent.

2024. június 7., 09:26

Szerző:

Karácsony Gergely egy bejegyzésben reagált Szentkirályi Alexandra visszalépésére a főpolgármester-jelöltségtől. A jelenlegi városvezető a következőképpen fogalmazott:

„Vége hát a színjátéknak, ahogy szóltunk előre: megszületett a sötét és cinikus politikai alku. Vitézy Dávid a Fidesz, a NER és a hatalom jelöltje. Ez az alku a választók elárulásán és átverésén alapul. A Fidesz úgy árulta el a választóit, ahogyan elárulta Budapestet az elmúlt öt évben. Vitézy és Ungár pedig megpróbálta becsapni a választóit azzal, hogy ellenzéki várospolitikának hazudtak egy hatalmi játszmát.”

– közölte Szentkirályi Alexandra visszalépése kapcsán Budapest jelenlegi főpolgármestere, Karácsony Gergely. A politikus hozzátette, tudható, hogy a Fidesz meg fogja kérni ennek árát Vitézytől, az Orbán-Ungár paktumot Budapesttel akarják megfizettetni. A kormánynak fáj a foga a kerületi szakrendelőkre, központosítani akarják a színházainkat és a kulturális intézményeinket, az ingatlanos oligarcháik, Tiborcz, Schmidt Mária, Garancsi Budapest kárára üzletelhet, és ahogy eddig, úgy ezután is számíthat Vitézy Dávid megbízásaira Mészáros Lőrinc.

Ismerjük a módszereiket, tudjuk, hogy ez a paktum valódi ára.

– írta Karácsony Gergely. Végül kifejtette, hiszi, hogy a budapestiek átlátnak a szitán. Azt kérte csak, senki ne hagyja magát megvezetni, becsapni. A tét szerinte az, hogy a fővárosiak hagyják-e, hogy a hatalom elfoglalja magának a várost. „A tét az, hogy kiállunk-e továbbra is magunkért, kiállunk-e Budapest értékeiért és elveiért. A tét az, hogy megőrizzük-e Budapestet szabad, zöld és szolidáris helynek. A hatalom emberei, vagy az emberek hatalma. Erről szavazunk most vasárnap” – zárult a főpolgármester bejegyzése.

Szentkirályi Alexandra bejelentette visszalépését

Mint arról korábban beszámoltunk, Szentkirályi Alexandra bejelentette visszalépését, így mégsem indul a főpolgármesterségért. Egy ideje téma volt már a sajtóban a fideszes politikus visszalépése Vitézy Dávid javára, ám erre csak pár nappal a választások előtt került sor. A Fidesz főpolgármester-jelöltje kampánya mindenesetre emlékezetes marad, hiszen a közösségi médiára feltöltött videóiban rendre összegyurcsányozta Karácsony Gergelyt, majd közölte, nem áll ki vele vitára, mert az olyan lenne, mintha egy kakaóscsigával vitatkozna.

Szentkirályi Alexandraa visszalépése kapcsán úgy fogalmazott:

„Számomra továbbra is az a legfontosabb, hogy Gyurcsány és Karácsony távozzanak a város éléről. Ezért utat adva a változásnak elállok a főpolgármester-jelöltségtől és a Fidesz fővárosi listavezetőjeként folytatom a kampányt.
Egyben arra kérem minden támogatómat, hogy a főpolgármesteri szavazólapon Vitézy Dávidra, a listás szavazólapon pedig az általam vezetett Fidesz-KDNP listára szavazzon!”

Szentkirályi Alexandra továbbá hangsúlyozta, így lehetséges a változás, így lehetséges a győzelem. Emellett felszólította potenciális szavazóit, hogy június 9-én zavarják el Gyurcsányt és Karácsonyt a Városházáról! „Együtt győzni fogunk! Hajrá, Magyarország! Hajrá, Budapest!” – írta Szentkirályi Alexandra.

A fideszes politikus visszalépésével vasárnap elég kiélezett csata várható a főpolgármesterségért, melynek főszereplői az új helyzetben Karácsony Gergely és Vitézy Dávid lesznek.

(Kiemelt képünkön Karácsony Gergely főpolgármester. Forrás: Pozsonyi Roland / 168.hu)