LMP-híradó: Sallai R. Benedek nem ütötte Hadházy Ákost, aki csak ijedtében borult fel

2018. szeptember 5., 18:06

Szerző:

Csak a széken hintázott, ezért borult fel ijedtében az LMP volt társelnöke, Hadházy Ákos – jelentette ki az ATV műsorában Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője. Mint ismert, hangfelvétel készült arról, hogy Sallai R. Benedek, a párt volt képviselője hangos szitkozódás közepette fizikailag inzultálta Hadházyt a párt Etikai Bizottságának ülésén. Sallai ellen az eset miatt fegyelmi eljárás indult, de végül felmentették. Hadházy viszont azóta már a pártból is kilépett.

Sallai Róbert Benedek
Fotó: Sallai R. Benedek Facebook-oldala

Csárdi Antal szerint viszont egyáltalán nem az hallatszik a hangfelvételen, hogy Sallai bántalmazta Hadházyt. „Nem történt fizikai kontaktus Robi és Ákos között" – szögezte le a politikus.

Szerinte Hadházy azért került a földre, mert hintázott a széken, miközben Sallai hirtelen felállt és fenyegetően közeledett felé.

Csárdi elismerte, hogy „nem egy szép történetről van szó", de hangsúlyozta, hogy nem lehet verekedésről beszélni. Úgy tűnik tehát, hogy az LMP lezártnak tekinti azt a súlyos belső válságot, amelynek következtében Szél Bernadett is lemondott a párt társelnöki és frakcióvezetői tisztségéről. Kedd óta mindkét posztot – egyelőre másik társelnök nélkül – Keresztes László Lóránt tölti be.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.