Létszámhiány miatt bezárhat a János kórház pszichiátriája

Felmerült, hogy bezárják a János kórház pszichiátriáját, miután az osztály dolgozói létszámhiánnyal küzd. A Magyar Pszichiátriai Társaság elnöke szerint azonban a kormány nem engedheti meg, hogy egy ilyen jelentőségű intézmény bezárja bármelyik osztályát.

2023. szeptember 29., 10:47

Szerző:

Öt szakápoló is távozott nemrég a János kórház pszichiátriáját osztályáról – értesült az ATV. Mint írták, a létszámhiányt és a pszichiátria bezárásának lehetőségét egy dolgozó is jelezte a közösségi médiában.

A Magyar Pszichiátriai Társaság elnöke szerint azonban a kormány nem engedheti meg, hogy egy ilyen jelentőségű intézmény bezárja bármelyik osztályát.

Szekeres György azt mondta a portál megkeresésére, hogy „nem hiszem hogy ezt elengedné a kormányzat, tehát a János kórház ennél nagyobb presztízsű, nagy betegellátó, nagy területet ellátó pszichiátriai osztályként működik”. Hozzátette, a létszámhiány sosem jó, de vannak időszakok, amikor még romlik a helyzet. „A csapból is ez folyik hogy a covid alatt és már előtt is milyen rettenetes mértékben elterjedtek a szorongásos zavarok, hangulatzavarok, különböző szerhasználati zavarok”.

A János kórház egy közleményben válaszolt a hírekre. Kiemelték, hogy három dolgozó távozik a pszichiátriáról, de az osztály működését nem fenyegeti veszély. Mint írták, a bezárás nincs napirenden,

emellett fegyelmi eljárást sem indítottak azok ellen, akik a nyilvánossághoz fordultak az ügyben.

(Kiemelt kép: üres kórterem. Forrás: okfo.gov.hu)