Diszkrét kezelést biztosított VIP-betegeinek a pszichiáter, vesztegetési ügy lett belőle

Vesztegetés miatt indult eljárás több ember, köztük a nagykanizsai kórház pszichiátriájának osztályvezetője ellen, aki budapesti közvetítőkön keresztül, jelentős összegekért kezelt privát betegeket a kórházban  – közölte a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság (ZVRFK) pénteken a police.hu oldalon.

2023. szeptember 15., 11:30

Szerző:

A közlemény szerint a ZVRFK gazdaságvédelmi alosztálya – a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján – vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt hét ember ellen rendelt el nyomozást. A megalapozott gyanú szerint

a nagykanizsai kórház pszichiátriájának osztályvezető főorvosa a magánbetegei számára az osztály VIP-szobájában biztosított diszkrét kezelést olyan embereknek, akik „el akarták kerülni a nyilvánosságot”. A pszichiátriai kezelésért cserébe jelentős összegeket kért. 

A páciensek két budapesti személy közvetítésével jutottak az ellátáshoz, amiért több százezer forintot fizettek. Ezután a betegek elhelyezését és kezelését már a 62 éves főorvos végezte.

Az előre meghatározott összegeket az egyik elkövető párjának számlájára utalták az ügyfelek, ebből kapta meg részesedését az orvos is, aki többször családtagjai bankszámláira kérte a pénz továbbítását. A zalai rendőrök a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársaival közösen több helyszínen tartottak kutatást a gyanúsítottaknál, akiktől iratokat, telefonokat, számítástechnikai eszközöket és 22 millió forint készpénzt foglaltak le. 

Sznopek Veronika, a ZVRFK szóvivője az eset részleteiről az MTI-nek elmondta: a doktornő és az egyik budapesti közvetítő bűnügyi felügyelet alá került, harmadik társuk, valamint azok a páciensek – ők ismert személyiségek–, akik fizettek a kezelésért, szabadlábon védekezhetnek. Hozzátette még: a főorvost elbocsátották a nagykanizsai kórházból.

(Kiemelt képünkön: a Nemzet Védelmi Szolgálat helyszínel. Fotó: police.hu)