Mintegy kétszáz diák tüntetett az oktatásért és a tanárokért az Astoriánál

Az Eötvös József Gimnázium szervezésében megrendezett tiltakozáshoz még hét másik oktatási intézményből csatlakoztak diákok az Astorián, péntek reggel. Céljuk az volt, hogy kiálljanak az országos sztrájkban részt vevő tanárok mellett, és megmutassák Budapestnek, az országnak, hogy még mindig itt vannak, és még mindig nem történtek meg azok a változások az oktatásban, amiért már egy éve tartanak a demonstrációk.

2023. január 27., 10:00

Szerző:

Péntek az Astoriánál, reggel 8 és fél 8 között tartottak tüntetést diákok Kedves Budapest! Még mindig elegünk van! címmel – vette észre a 444.hu. A tiltakozás Facebook-oldala szerint az oktatásért és a tanárokért tüntettek, mert „a pedagógusok lassan egy éve vívnak szüntelenül csatát a kormányzattal, heti rendszerességű sztrájkokkal és polgári engedetlenséggel,” de „a heves tiltakozás ellenére egy éve nem történik változás az oktatás ügyében.”

A demonstráción részt vevők szerették volna megmutatni, hogy kiállnak az ezen a héten országos sztrájkban részt vevő tanárok mellett. A tüntetéssel az a céljuk, hogy Budapest és az egész ország megtudja, hogy még mindig itt vannak, még mindig elegük van, és továbbra is követelik a változásokat. „Szeretnénk éreztetni a városunkkal, hogy amit most a tanáraink és a diákság szenved el, az az egész társadalom életére is kihatással van!”

A demonstrációt az Eötvös József Gimnázium diákjai szervezték, és hozzájuk csatlakoztak még az alábbi iskolákból:

  • ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium
  • Veres Pálné Gimnázium
  • Berzsenyi Dániel Gimnázium
  • Toldy Ferenc Gimnázium
  • ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium
  • Vörösmarty Mihály Gimnázium
  • Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

(Kiemelt képünk illusztráció: Demonstráló diákok a Margit hídon 2022. október 5-én. A demonstrálók a Jászai Mari tér környékén gyülekeztek, majd először az autósforgalom, később a villamosok elől is lezárták a Margit hidat mindkét irányba. Fotó: MTI/Lakatos Péter)