Szintet lép a tanártüntetés: egyhetes sztrájkba lépnek a Karinthy Frigyes Gimnázium tanárai

Összesen egy hétig tartó munkabeszüntetésbe kezdenek a Karinthy Frigyes Gimnázium tanárai.

2022. november 8., 11:23

Szerző:

„Mi, a Karinthy Frigyes Gimnázium 34, valamint a Brassó Utcai Általános Iskola 26 tanára bejelentjük, hogy november 14-étől személyenként változó időtartamú, de összesen egy hétig tartó munkabeszüntetésbe kezdünk. Ezzel a lépésünkkel szeretnénk kifejezni, hogy nem tartjuk elegendőnek és megfelelőnek azokat, az oktatásirányítás részéről érkezett reakciókat, amelyeket a hetek óta tartó, országos megmozdulások hatására kaptunk” – írják közös nyilatkozatukban a két iskola polgári engedetlenségre készülő tanárai, amit a 444.hu szúrt ki.

Nyilatkozatukban úgy fogalmaznak, szeretnék felhívni a figyelmet arra, „hogy továbbra sem látszik a kormányzati szándék az oktatás legégetőbb problémáinak rendezésére”, emiatt úgy érzik, ilyen formában is kötelességük „szót emelni a változtatás szükségessége mellett” a következő területeken:

  • kölcsönös kommunikáción alapuló együttműködés a felülről jövő, személytelen utasítások helyett,
  • a tanári autonómia visszaállítása,
  • a kölcseys tanárok visszahelyezése az állásukba
  • érdekérvényesítő sztrájkjog,
  • bérrendezés,
  • a diákok és a pedagógusok terheinek csökkentése, kötelező óraszámok normalizálása

(Kiemelt kép: Karinthy Frigyes Gimnázium tanárai átveszik az írásbeli figyelmeztetést a Külső-Pesti Tankerület központjában. Fotó: Facebook)

A kormány üdvözli, hogy az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait, és önkéntesen csökkentették az áraikat - mondta a Facebook-oldalára feltöltött videóban Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden.