Így reagált Vitézy Dávid arra, hogy Karácsony Gergely „lapáttal verné agyon” a választáson

Karácsony Gergely egy hangfelvételen többek között arról beszél, hogy ha Vitézy Dávid elindul a főpolgármester-választáson, „lapáttal fogjuk agyonverni”. Vitézy saját oldalán reagált.

2024. június 11., 14:24

Szerző:

„Karácsony Gergely mai interjújában a Telex által lejátszott hangfelvételen azt mondja, hogy lapáttal fogja szétverni a fejem ebben a kampányban. Az erre tett kísérleteit mindvégig éreztem, számtalan hazugságot terjesztett és mondott a főpolgármester rólam az elmúlt hetekben. Ahelyett, hogy bocsánatot kérne emiatt, a szokásos áldozatszerepbe helyezkedett – mint mindig” – írja Facebook-oldalán Vitézy Dávid.

Jó lenne végre túllépni ezen a kampányon Budapest érdekében és végre a városról beszélni. Ez sajnos ma sem sikerült a főpolgármesternek, ehelyett ma is újabb vádaskodásokat és hazugságokat fogalmazott meg, most már nem csak engem, de a rám szavazókat is támadta.

– írja.

Hozzátette: ami a választás eredményét illeti: csütörtökig lehet kezdeményezni a szavazatok újraszámlálását. Ezt meg fogjuk tenni. 76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztünk Karácsony Gergellyel. Egy demokráciában az a minimum, ha ezután a szavazatokat újraszámolják, főleg, hogy számos rendszerszintű visszásságról kaptunk jelzést az érvénytelenné nyilvánított szavazatok kapcsán. Ezeket be fogjuk mutatni.

Bármi is lesz az erre feljogosított szervek döntése, a jogerős döntést el fogom fogadni. Ha Karácsony Gergely győzelme jogerős lesz, gratulálni fogok neki - persze, ha addigra hajlandó felvenni a telefont, amit két napja nem sikerül, és ha addigra épp nem egy lapáttal akarja szétverni a fejem – írta Vitézy.

Választás: komoly dilemmában Vitézy Dávid

Ahogyan arról korábban írtunk: vészesen fogy Vitézy Dávid ideje, miután megjelent a Fővárosi Választási Bizottság határozata arról, hogy Karácsony Gergely megnyerte a vasárnapi főpolgármester-választást. Az eredmény nagyon szoros volt, a regnáló főpolgármester kihívója, Vitézy Dávid csupán 324 szavazattal kapott kevesebbet. Ezért a kihívó már a választás éjjelén úgy nyilatkozott, hogy nem tekinti véglegesnek az eredményt, a több mint 24 000 érvénytelen szavazat miatt újra kell számolni a voksokat.

A most megjelent határozat ellen június 13-án 16 óráig fellebbezhetnek a felek, azaz „az ügyben érintett természetes és jogi személy, jogi személyiség nélküli szervezet”. Vitézy Dávidnak tehát ennyi ideje lesz arra, hogy valamilyen szabálysértés miatt újraszámlálást kérjen. Hiszen ezt csak ennek okán tudja megtenni, pusztán a szavazatok különbsége nem ad okot az újraszámlálásra.

Magyarán Vitézy Dávid kifogást a választásra irányadó jogszabály, illetve a választás és a választási eljárás alapelveinek megsértése miatt nyújthat be konkrét választási iroda konkrét tevékenységével kapcsolatban, vagy konkrét szavazatszámláló bizottság konkrét tevékenysége és döntése ellen. Ráadásul a bizottságnak érdemi vizsgálat nélkül el kell utasítania a beadványt, ha a benyújtó nem jelöli meg konkrétan a jogszabálysértést, és nem szolgáltat rá konkrét bizonyítékokat – azaz Vitézy Dávidnak pontosan meg kell mondania, hogy melyik szavazókörben és milyen szabálysértést tud konkrétan bizonyítani.

 

(Kiemelt kép forrása: Vitézy Dávid Facebook-oldala)

Orbán Viktor miniszterelnök Berlinbe utazott, ahol pénteken tárgyalást folytat Olaf Scholz német kancellárral - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön.