Vitézy: egyelőre nem derül ki, ki lesz a főpolgármester

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt szerint 22 ezer érvénytelen szavazat volt, így bárki is vezet éppen pár tucat szavazattal, meggyőző fölénnyel egyik jelölt, sem nyerhet, így biztosan újra kell számolni a szavazatokat.

2024. június 10., 02:09

Szerző:

Budapest egy vibráló demokrácia – kezdte eredményváró beszédét Vitézy Dávid, a Vitézy Dáviddal Budapestért-LMP - Zöldek főpolgármester-jelöltje. Szerinte este nem derül ki, ki lesz a főpolgármester, ugyanakkor már így is egy óriási győzelmet arattak.

A főpolgármester-jelölt szerint 22 ezer érvénytelen szavazat volt, így bárki is vezet éppen pár tucat szavazattal, meggyőző fölénnyel egyik jelölt, sem nyerhet, így biztosan újra kell számolni a szavazatokat.

Vitézy Dávid azt is elmondta, hálás mindenkinek, aki szavazott. Budapesten szerinte azért van főpolgármester-váltó hangulat, mert az emberek nem elégedettek azzal a politikával, amit itt az elmúlt években látni lehetett.

A politikus köszönetet mondott az aktivistáinak, majd azt mondta, abban bízik, gyorsan a végére tudnak annak járni, hogy ki a főpolgármester. Azt mondta, ma este biztosan lesz 100%-os adat, de valós végeredmény az érvénytelen szavazatok miatt nem lesz.

Vitézy Dávid végül elmondta, kereste Karácsony Gergelyt, de elérni nem tudta, pedig ugyanezt akarta neki is elmondani. Végül közölte, nagyon színes választói közösségtől kapott bizalmat, így szeretné is megszolgálni ezt a bizalmat.

Vitézy Dávid ezután közölte, a sajtó kérdéseire hétfőn hajnalban nem volt hajlandó válaszolni, Ungár Péternek engedte át a szót.

2024. június 21., 14:34

Lázár János építési és közlekedési miniszternek elege lett a városában zajló ellenzéki „dínomdánomból”, szerinte az emberek adóját okosabban kellene felhasználni. Ezért javasolni fogja, hogy vessenek ki a városra egy helyi iparűzési adót.

2024. június 21., 14:18

A Nemzetgazdasági Minisztérium reagált az Eurostat friss statisztikájára, miszerint a magyar háztartások fogyasztása az uniós átlag 70 százalékát éri el. A Minisztárium szerint ez azért van így, mert a magyar háztartások a háborúra való tekintettel megtakarításba fektetik a pénzüket.

2024. június 21., 11:56

Újabb szomorú statisztika jelent meg a magyar egészségügyről. Eszerint a magyar orvosok leterheltsége brutális mértékű, ami miatt hazánk európai szinten pocsékul teljesít.