Karácsony Gergely felhívja Magyar Pétert

Karácsony Gergely az összes fővárosi listavezetővel le szeretne ülni, beleértve a Fideszt, a Kétfarkú Kutyapártot és Vitézy Dávidot is.

2024. június 27., 11:36

Szerző:

Szerda este az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége volt Karácsony Gergely, akitől Rónai Egon műsorvezető megkérdezte, hogy Alkotmánybírósághoz fordul-e a Kúria döntése után. A városvezető egyértelmű nemmel felelt, és hozzátette, hogy korábban sem említette az Alkotmánybíróságot, mint jogorvoslati lehetőséget.

A műsorvezető ezután arról is kérdezte a városvezetőt, hogy mi a terve, hiszen októbertől nem lesz többsége a Fővárosi Közgyűlésben. Mint ismert, a Fidesz és a Tisza Párt is 10-10 mandátumot szerzett, míg a Karácsony Gergelyt támogató MSZP-DK-Párbeszéd összesen hat helyet szerzett, Magyar Péter pedig korábban kijelentette, hogy nem támogatja egyik jelöltet sem. Ezzel kapcsolatban Karácsony Gergely úgy fogalmazott:

„Nem mellém kell letenni a voksot. A Fővárosi Közgyűlésben olyan kérdésekről beszélgetünk, mint a város működőképessége, fejlesztése, a legtöbb esetben még a Fidesz-frakció is meg tudja szavazni az előterjesztéseket. Nem olyan kérdésekről fogunk szavazni, amelyek mélyen megosztják a magyar közéletet”

– hangsúlyozta, majd hozzátette: nem ismei a Tisza Párt képviselőit, de alig várja, hogy megismerje őket. Nem ismeri a Tisza Párt programját sem, „de nyilván. vannak fontos ügyek, amiket közösen tudunk majd képviselni” – fogalmazott. Róna Egon kérdésére, hogy kereste-e már Magyar Pétert, azt felelte: meg akarta várni vele a Kúria jogerős döntését.

„Valamelyik közös ismerősünktől kérek hozzá számot. Nem tudom, hogy önnek esetleg megvan-e”

– mondta mosolyogva, és hozzátette: csütörtökön felhívja Magyart. Hangsúlyozta: az összes listavezetővel le szeretne ülni, beleértve a Fideszt, a Kétfarkú Kutyapártot és Vitézy Dávidot is.

Karácsony Gergely újabb öt évig lehet főpolgármester

Ahogyan azt korábban megírtuk, a Kúria helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottság döntését, amelynek értelmében a következő öt évben is Karácsony Gergely lesz Budapest főpolgármestere.

„Természetesen elfogadom a független magyar bíróság döntését”

– írta Karácsony Gergely a Facebook-odalára. A főpolgármester korábban azért akarta megismételtetni a választást, mert szerinte az érvénytelen szavazatok újraszámolása között manipulálhatták a szavazólapokat.

Vitézy Dávid a döntésre reagálva azt írta a Facebookon: a választási eljárásról szóló jogszabályok szerint alkotmányjogi panasszal még mindkét jelölt élhet. „A Kúria döntésének a korábbi általam bemutatott visszásságokat érintő része kapcsán a határozat jogi értékelését követően az alkotmányjogi panasz lehetőségét fenntartom” – tette hozzá.