Jakab Péter után megy a Jobbik Pest megyei elnöke

Zágráb Nándornak Jakab Péter kiszorítása volt az utolsó csepp a pohárban, ezért kilép a Jobbikból és csatlakozik a politikushoz.

2022. augusztus 13., 18:41

Szerző:

„A mai nappal lemondok a Pest megyei elnöki tisztségemről és a felügyelő bizottsági tagságomról, valamint kilépek a pártból” – jelentette be Zágráb Facebookon.

A leköszönő Pest megyei elnök szerint a Jobbik Európa-pártisága átsodródott az Európa egyéségét veszélyztetők táborába a korábban benyújtott népszavazás kezdeményezés miatt. Szerinte a párt ezzel a lépéssel elveszítette az Európa-párti szavazóit, és felsorakozik a Fidesz és a Mi Hazánk mellé.

Továbbá úgy látja, hogy Jakab kilépésével a Jobbik elvesztette a politikai kapcsolatát a vidékkel. Ezen veszteségek miatt döntött úgy, hogy kilép a pártból és csatlakozik Jakab Péterhez.

Nehéz válás vége

Csütörtökön a Jobbik elnöke, Gyöngyösi Márton kemény levélben bírálta Jakab Pétert, akit felelősnek tart a Jobbik belviszályáért. Azt írja, hogy Jakab „intelligens, felkészült politikus volt, aki értett a mindennapok nyelvén, de nem futott el a komoly szakmai kérdések elől sem” , az új tanácsadója hatására azonban erősen megváltozott, „egy görcsbe rándult arccal, szélsőbalos proletár eszméket vadul üvöltöző politikus lett ...  akiből a közélet mémeket gyárt.”

Jakab Péter erre válaszul azt írta Facebookon, hogy úgy érzi a Jobbik elnöke választás elé állította őt a nyílt levelében, ezért kilép a Jobbikból. „Te a Jobbik új elnökeként ma választás elé állítottál: ha maradok a nép pártján, ha továbbra is nyersen, őszintén, karcosan akarok kiállni a válság vesztesei, az Orbán-rezsim károsultjai mellett, akkor nincs helyem a Jobbikban. Nos, Marci, akkor nincs helyem a Jobbikban. Ha a nép és a Jobbik között kell választanom, nem kérdés, melyiket választom” – írta.

A Jobbik egy rövid közleményben „meglepődöttség nélkül, de sajnálattal” vette tudomásul Jakab Péter és tanácsadója távozását.

(Kiemelt kép forrása: Facebook)

A jogosítvány árába is beépül a benzin piaci ára. A KATA törvény módosításával pedig eljöhet a több hónapos várakozási idő, hiszen sok oktatónak már nem éri meg az általányadózással az oktatói tevékenységet folytatni. Az oktatók közül többen azt tervezik, hogy inkább elmennek taxizni, ott ugyanis minden kedvezményt igénybe vehetnek.