Gyöngyösi Márton Jakabnak: „Ha menni akarsz, add vissza a mandátumodat, lépj ki a pártból”

Közösségi oldalán megjelent nyílt levélben nevezi Gyöngyösi Márton „egy görcsbe rándult arccal, szélsőbalos proletár eszméket vadul üvöltöző politikusnak” Jakab Pétert.

2022. augusztus 11., 16:33

Szerző:

Kemény levélben bírálta Gyöngyösi Márton Jakab Pétert, akit felelősnek tart a Jobbik belviszályáért. Azt írja, hogy Jakab „intelligens, felkészült politikus volt, aki értett a mindennapok nyelvén, de nem futott el a komoly szakmai kérdések elől sem” , az új tanácsadója hatására azonban erősen megváltozott, „egy görcsbe rándult arccal, szélsőbalos proletár eszméket vadul üvöltöző politikus lett ...  akiből a közélet mémeket gyárt.” 

Gyöngyösi felrója Jakabnak, hogy a képét magukon viselő emberek hordaként rohanták le a jobbikosokat. Szerinte az a hang, amit Miskolcon a jobbikosokat vegzáló Jakab-támogatók megütöttek, a legsötétebb bolsevik, kommunista időket idézi. 

A régi Jakab jöhet, az új viszont jobban teszi, ha kilép a pártból

A Jobbik elnöke hozzáteszi: szívesen dolgozna újra együtt azzal a Jakab Péterrel, akit egykor megismert, ám ha Jakab azt a tanácsadót választja, aki mellett elvesztette a családját, elvesztette az előválasztást, elvesztette az országgyűlési választást, elvesztette az elnökségét, elvesztette a frakcióvezetőségét, elvesztette minden tekintélyét és hitelét, nem fogja visszatartani sem. 

„Ne pletykákból halljam, hogy augusztus 20-án pártot készülsz alapítani, miközben még a Jobbik tagja vagy. Ne kelljen az anyagilag így sem túl stabil közösségünknek azokat az embereket fizetni, akik már nem akarnak velünk lenni. Ne csatlakozz azoknak az egykori magyar pártelnököknek a nem túl diadalmas, de annál népesebb klubjához, akik évekig abból élnek, hogy egykori közösségüket szidalmazzák. Ha menni akarsz, add vissza a mandátumodat, lépj ki a pártból, aztán Te balra, mi jobbra. Légy tisztességes” – írja Gyöngyösi. 

Ahogyan korábban megírtuk, Jakab Péter közösségi oldalán továbbra is csak saját logóját használja, és a több mint 9 ezer követővel rendelkező A Nép Pártján oldal is folyamatosan frissül.

(Kiemelt fotó: Fotó: Gyöngyösi Márton Facebook oldala)

A jogosítvány árába is beépül a benzin piaci ára. A KATA törvény módosításával pedig eljöhet a több hónapos várakozási idő, hiszen sok oktatónak már nem éri meg az általányadózással az oktatói tevékenységet folytatni. Az oktatók közül többen azt tervezik, hogy inkább elmennek taxizni, ott ugyanis minden kedvezményt igénybe vehetnek.