Hunvald György kilép az MSZP-ből, és a saját útját járja

2019. július 26., 09:02

Szerző:

Hunvald György szocialista politikus, Erzsébetváros volt polgármestere ma Facebook-oldalán jelentette be, hogy kilép az MSZP-ből, és civilként folytatja a politizálást.

– Sajnos eljött az idő, amikor mindent mérlegelve, kilépek abból a közösségből, ahol 26 éven keresztül nagyon jól éreztem magam. Most sem azért lépek ki az MSZP-ből, mert ez az érzés megváltozott. 1993 óta küzdöttem azért, hogy minél sikeresebbek legyünk, elkötelezett baloldaliként megpróbáltam segíteni az embereknek a problémáik megoldásában

– írta a politikus.

Közölte, hogy bár az elmúlt évtized az igaza bizonyításával telt, nem adta fel azt a lehetőséget, hogy rehabilitálódjon.

– Határozott véleményem, hogy egy meghurcolt politikus csak akkor tud rehabilitálódni, ha a választók rehabilitálják. Mondjuk azzal, hogy egy választáson szavazhatnak rá, és ez nem a pártelitek döntése. Emiatt idén megkérdeztem a VII. kerületi választókat, hogy mit gondolnak az esetleges indulásomról. Több, mint ötezer ember az ajánlásával kérte azt, hogy ne hagyjam abba a kerületi politizálást. Ez óriási erőt adott abban, hogy helyes úton járok

– jegyezte meg.

Állítása szerint a helyi ellenzéki pártok tárgyalásai során a pártok némelyike kizárta azt a lehetőséget, hogy Hunvald megmérettesse magát. 

– Ezzel, az MSZP nem tudott mit kezdeni és nem tudta megoldani a problémát. Hosszasan töprengtem, mit tegyek, és úgy döntöttem, hogy nem leszek gátja az ellenzéki összefogásnak, hogy a kerületi MSZP szervezet a személyemen keresztül blokkolja azt. Mindent megtettem, hogy az összefogás létrejöjjön

– tette hozzá.

Megjegyezte, hogy a mai naptól már a saját útját fogja járni, kilép az MSZP-ből, és civilként folytatja politikai tevékenységét.

Júniusban letöltendő szabadságvesztést kért hűtlen kezelés miatt Hunvald Györgyre az ügyész vádbeszédében. A vádhatóság több mint tíz évvel ezelőtti megbízási, illetve munkaszerződések miatt kérte Hunvald György megbüntetését, arra hivatkozva, hogy a vádlott VII. kerületi polgármesterként színlelt szerződéseket kötött ismerőseivel, ami után nem történt teljesítés, és ezzel mintegy 45 millió forint kárt okoztak Erzsébetvárosnak. A vádhatóság szerint Hunvald György 2002-től polgármesterként engedélyezte elődje, Szabó Zoltán számára a korlátlan telefonhasználatot, ami szintén milliós nagyságrendű kiadása volt a kerületnek.

Hunvald György 2010 körül mintegy két és fél évet töltött előzetes letartóztatásban. A politikus ellen azért indult büntetőeljárás, mert önkormányzati ingatlanok áron aluli értékesítésével, különféle megbízási szerződések és más kisebb súlyú cselekmények miatt vádolták meg.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.