Gyurcsány Ferenc a visszatérésével fenyeget, pedig nem is ment sehova

A DK elnöke, Gyurcsány Ferenc videóban fejtette ki véleményét a párt jelenlegi helyzetéről. 

2024. június 18., 13:29

Szerző:

Kilenc nappal a Demokratikus Koalíció számára borzalmas eredménnyel záruló Európa Parlamenti-választás után videóval jelentkezett a közösségi oldalán a párt elnöke, Gyurcsány Ferenc – írja a 24.hu. A videóban Gyurcsány Ferenc a vereségről és az azt követő kérdésekről beszélt. Azaz, hogy miért szenvedtek vereséget, kik a felelősök és hogy ez jár-e bármilyen következménnyel, azaz le fog-e valaki mondani. „Legtöbbször nyilván az elnök neve merül ilyenkor fel, és jön a kérdés, hogy hogyan tovább?”

Gyurcsány Ferenc ezek után az újonnan vett okostelefon beállításához hasonlította a politika és a párt életét. „De hogy egy végtelen egyszerű példát mondjak, egy okostelefon beállítása, amikor megvettük, és még teljesen friss. Nagyon sokaknak gondot jelent, dacára annak, hogy egy nagyon világos ismertető van. Hát akkor hogyan ne lenne bonyolult, vagy hogy ne lenne még ennél is bonyolultabb az a világ, amit politikának hívunk, egy pártnak az élete a választási szereplő.”

Gyurcsány Ferenc visszajön

Arra a kérdésre, hogy miért szerepelt ilyen gyengén a párt, Gyurcsány Ferenc nem mondott konkrétumot. „Akik ismernek engem, azok szerintem sejtik, hogy nekem egyik-másik kérdésre nyilván van válaszom” – folytatta, majd hozzátette, hogy itt a párt közös álláspontja a fontos, nem az ő véleménye, annak az „unalmától” pedig szeretnék megkímélni az embereket, hogy kialakuljon egy vita a nyilvánosságban arról, hogy mi gondol Gyurcsány mellett Dobrev Klára, Molnár Csaba vagy Vadai Ágnes. Mint mondta, ezeknek a vitáknak a közepén vannak jelenleg széles tömegek bevonásával, az elnökségi ülésen majd összegzik a tapasztalatokat.

„Vigyázunk arra, hogy ahogyan közösen cselekedtünk, úgy közösen legyen majd véleményünk arról is, hogy szerintünk elrontottunk-e valamit úgy, hogy most másként csinálnánk. Mit fogunk másként csinálni, ha fogunk másként csinálni valamit. Érezni fogják rajtunk, hogy tudják, hogy ebben a helyzetben most milyen DK-nak kell lennie, és milyen DK-t akartak önök csinálni, merthogy milyen országot szeretnének ők csinálni? Azok, akik DK-sok. Úgyhogy vissza fogok jönni” - fejezte be Gyurcsány a videót

(Képünk illusztráció: Gyurcsány Ferenc a 2019-es európai parlamenti választások után, 2019. május 26-án, Budapesten. Forrás: Isza Ferenc/AFP)