Eladó Göncz Árpádék egykori otthona

Igaz, alaposan megkéri az árát az állam, összesen 500 millió forintot.

2022. szeptember 24., 21:27

Szerző:

Összesen félmilliárd forint bevételt remél az állam attól, hogy eladásra kínálja Göncz Árpád néhai köztársasági elnök és és felesége villáját. Gönczék 2000 óta éltek a nagy rezidencián, ekkor, lemondása után volt hajlandó csupán az elnök kiköltözni óbudai lakásából.

A Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. licitet hirdetett meg az ingatlanra, ami a Klubrádió híre szerint e hónap végéig tart. A kikiáltási ár 496 818 000 forint.

Az 1854 négyzetméteres, kétszintes, alagsorral és padlástérrel is rendelkező villa a benne található bútorzattal, összesen 118 darab ingósággal együtt vihető el egy tételben.

A publikum a villával akkor találkozhatott utoljára, amikor Gönczöt születésnapján felköszöntötte az úgynevezett Szabadságkórus a háznál.

(Kiemelt kép: Göncz Árpád. MTI Fotó: Cseke Csilla)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.