Eladó Göncz Árpádék egykori otthona

Igaz, alaposan megkéri az árát az állam, összesen 500 millió forintot.

2022. szeptember 24., 21:27

Szerző:

Összesen félmilliárd forint bevételt remél az állam attól, hogy eladásra kínálja Göncz Árpád néhai köztársasági elnök és és felesége villáját. Gönczék 2000 óta éltek a nagy rezidencián, ekkor, lemondása után volt hajlandó csupán az elnök kiköltözni óbudai lakásából.

A Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. licitet hirdetett meg az ingatlanra, ami a Klubrádió híre szerint e hónap végéig tart. A kikiáltási ár 496 818 000 forint.

Az 1854 négyzetméteres, kétszintes, alagsorral és padlástérrel is rendelkező villa a benne található bútorzattal, összesen 118 darab ingósággal együtt vihető el egy tételben.

A publikum a villával akkor találkozhatott utoljára, amikor Gönczöt születésnapján felköszöntötte az úgynevezett Szabadságkórus a háznál.

(Kiemelt kép: Göncz Árpád. MTI Fotó: Cseke Csilla)

14:16

Elszálltak a pálinkakészítéshez szükséges alapanyagárak, többek között azért, mert a magyar pálinkafőzéshez szükséges üvegek 40 százaléka eddig Ukrajnából érkezett.

13:18

Nagy győzelem Magyarország számára, hogy az Európai Bíróság az osztrák keresetet elutasítva szerdán megállapította, hogy a Paks II bővítés minden szempontból megfelel a közösségi szabályoknak – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Bukarestben.