Galla Miklós: semmiféle nyilvános meztelenkedés nem volt

A humorista emiatt kéri a 40 év munkájával „kiérdemelt" Karinthy-gyűrűjét. 

2021. június 17., 18:35

Szerző:

A humorista a Facebook-oldalán fakadt ki és magyarázta meg utólag, mi történt azon a bizonyos előadáson. 

„Egyébként az ominózus vetkőzés egy teljesen zártkörű rendezvényen történt, amelyen összesen hét személy volt jelen, mind ismerősök. Tehát semmiféle nyilvános meztelenkedés nem volt."

Galla Miklóst június közepén értesítette az MTVA, hogy visszavonja tőle a Karinthy-gyűrűt, amelyet június 24-én vehetett volna át kiemelkedő humoristatevékenysége elismeréséért. Az Index írta meg, hogy a visszakozás oka az, hogy nemrég Galla egy fellépésén a kollégák megdöbbenésére elővette a nemi szervét, és felhúzta rajta a bőrt előadás közben.

Később a történet többször módosult: Galla először úgy reagált, hogy 

„A hír igaz, de ez nem lehet a valódi indok arra nézve, hogy a Karinthy-gyűrűt visszavonták tőlem, mert három éve is meztelenkedtem, arról is van felvétel, illetve öt éve és tíz éve is. Körülbelül egy évvel ezelőtt a Recorder Magazin online verziójában jelent meg egy a fanszőrzetemet is látni engedő, alsónadrágos fotó rólam óriási méretben. A Trip Hajón készült, koncert közben. Tehát februárban ugyanannyira lehetett tudni, hogy exhibicionista vagyok, mint most. És a szilveszteri műsorban az Indexnél is bejelentettem, hogy a járvány után meztelenül fogok fellépni. Megtörtént, vállalom.”

Később egyezkedni próbált. Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában felajánlotta, hog abbahagyja a meztelenkedést, ha visszakapja a gyűrűt. – Sokakat túlzottan meghökkenthettem a meztelenkedésemmel, amiért elnézést kérek, de a Karinthy-gyűrűmet kérem vissza – mondta a műsorban. 

Most azon kívül, hogy arra hivatkozott, zárt kör volt a meztelenkedés, követelőzni is kezdett: 

„Mához egy hétre kérem a teljesen ok nélkül visszavont, 40 év munkájával kiérdemelt Karinthy-gyűrűmet!" 

– írta a Facebookra és egyben megköszönte Kőhalmi Zoltánnak és Puzsér Róbertnek is megvédték. 

 

(Kiemelt kép: Galla Miklós Facebook-oldala)