Kiderült, miért esett el a Karinthy-gyűrűtől Galla Miklós

A humorista elővette a nemi szervét, és felhúzta rajta a bőrt egy előadás alatt.

2021. június 13., 10:26

Szerző:

Galla Miklós humoristát a napokban arról értesítette az MTVA, hogy visszavonja tőle a Karinthy-gyűrűt, amelyet június 24-én vehetett volna át kiemelkedő humoristatevékenysége elismeréséért. Kiderült, a visszakozás oka az, hogy nemrég Galla egy fellépésén a kollégák megdöbbenésére elővette a nemi szervét, és felhúzta rajta a bőrt előadás közben – írta az Index. A portál szerint az esetről felvétel is készült. Galla Miklóst is megkereste az Index, aki a vetkőzés tényét megerősítette:

„A hír igaz, de ez nem lehet a valódi indok arra nézve, hogy a Karinthy-gyűrűt visszavonták tőlem, mert három éve is meztelenkedtem, arról is van felvétel, illetve öt éve és tíz éve is. Körülbelül egy évvel ezelőtt a Recorder Magazin online verziójában jelent meg egy a fanszőrzetemet is látni engedő, alsónadrágos fotó rólam óriási méretben. A Trip Hajón készült, koncert közben. Tehát februárban ugyanannyira lehetett tudni, hogy exhibicionista vagyok, mint most. És a szilveszteri műsorban az Indexnél is bejelentettem, hogy a járvány után meztelenül fogok fellépni. Megtörtént, vállalom.”

– nyilatkozta Galla Miklós. Az Index jogi szakértőt is megkérdezett arról, hogy szeméremsértésnek, ezáltal bűncselekménynek tekinthető-e a humorista vetkőzése. Azt a választ kapták, hogy amennyiben hozzáadott művészi értéket képvisel, akkor nem, ellenkező esetben, ha a magamutogatás öncélú, akár bűncselekménynek is minősülhet. Mindenesetre mindenképp tájékoztatni kell a nézőket arról, hogy mi fog történni, és fontos a korosztályi besorolás megjelölése is.

A portál a Kretén Színház társulatától is kapott egy levelet, ebben arról írnak, hogy megbotránkoztatta őket Galla Miklós viselkedése, amelyről előzetesen nem tájékoztatta őket a humorista. Továbbá arra is kitértek, hogy a nézőik egybehangzó véleménye szerint a humorista cselekményének semmilyen művészi értéke nem volt.

 (Kiemelt kép: Galla Miklós humorista Facebook-oldala)

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.