Kiderült, ki lesz Győrffy Balázs utódja, a Fidesz legújabb csodaembere

A Fidesz közleménye szerint Dömötör Csaba ülhet be Győrffy Balázs megüresedett európai parlamenti képviselői helyére.

2024. szeptember 13., 14:54

Szerző:

A Fidesz Dömötör Csabát jelöli Győrffy Balázs megüresedett európai parlamenti képviselői helyére – írja a párt közleményére hivatkozva a hvg.hu. Eszerint Dömötör Csaba az elmúlt 9 évben a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkáraként dolgozott, 2018 óta országgyűlési képviselőként.

Kormányzati megbízatását megelőzően több évig a brüsszeli Fidesz-delegáció munkáját segítette. Politikai pályafutása elején a Fidelitas külügyi kabinetjét vezette, emellett két évig volt elnöke az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének. Tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi tanulmányok szakán végezte. 

Így bukott meg a Fidesz üdvöskéje

„Elbuktam, és ezért vállalok minden felelősséget és következményt; a múlt éjjel ittas állapotban vitába keveredtem egy hölggyel, a vita a legnagyobb sajnálatomra tettlegességig fajult”

közölte Győrffy Balázs, a Fidesz-KDNP európai uniós képviselője, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke közösségi oldalán. A politikus azután írta ezt, hogy kiderült, részegen szóváltásba került egy társasággal, majd megütött egy nőt egy busapesti szórakozóhelyen. Az esetről később a politikus azt mondta, elfogadhatatlan és vállalhatatlan, amit tett, cselekedetét rettentően sajnálja, noha sajnálatos módon nem emlékszik a történtekre. 

Hozzátette, azok után, amit tett, nincs helye a közéletben, ezért minden közéleti pozíciójáról lemond, így az EP-képviselői mandátumáról és a Nemzeti Agrárkamara elnöki tisztéről is, a Fideszből pedig kilép.

„Ez a legkevesebb, amit ebben a helyzetben meg kell tennem. Szégyellem magam, még egyszer elnézést kérek az érintettől és mindenkitől, aki most csalódik bennem. Tettemért a közéleti felelősségen túl, természetesen minden jogi következményt is vállalok” 

– írta a Facebookon. 

Az eset kapcsán később a Fidesz is megszólalt, közölték, hogy a pártban világos szabályok és értékek vannak, aki ezeket megsérti, nem lehet a közösség tagja. Hangsúlyozták, Győrffy Balázs viselkedésére nincs mentség, aki ilyen vállalhatatlanul és elfogadhatatlanul cselekszik, annak azonnal távoznia kell a közösségből. 

(Kiemelt képünkön Dömötör Csaba. Forrás: Dömötör Csaba hivatalos Facebook-oldala)

Tegnap 16:04

Az Európai Bizottság új javaslata a szabadban lévő közösségi terekből is kitiltaná a cigarettákat és az elektromos dohánytermékeket függetlenül a nikotintartalomtól. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a vendéglátóhelyek teraszán sem füstölhetnek ezután a dohányosok.