Na ilyen az, ha kipukkad a lufi: Győrffy Balázs fideszes politikus végleg távozik a közéletből

Persze Győrffy Balázs mindezt nem önként teszi, a pártja tette ki a szűrét, miután egy budai szórakozóhelyen berúgott, majd szóváltásba keveredett egy lánnyal, akit meg is ütött.

2024. augusztus 23., 13:03

Szerző:

„Elbuktam, és ezért vállalok minden felelősséget és következményt; a múlt éjjel ittas állapotban vitába keveredtem egy hölggyel, a vita a legnagyobb sajnálatomra tettlegességig fajult” – közölte Győrffy Balázs, a Fidesz-KDNP európai uniós képviselője, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke közösségi oldalán. Hozzátette, elfogadhatatlan és vállalhatatlan, amit tett, cselekedetét rettentően sajnálja, noha sajnálatos módon nem emlékszik a történtekre. A képviselő ezután azt írta:

„Szeretnék elnézést kérni mindenkitől, legfőképpen az érintettől. Szeretnék elnézést kérni a családomtól, az engem támogatóktól, a politikai közösségemtől.”

Hozzátette, azok után, amit tett, nincs helye a közéletben, ezért minden közéleti pozíciójáról lemond, így az EP-képviselői mandátumáról és a Nemzeti Agrárkamara elnöki tisztéről is, a Fideszből pedig kilép. „Ez a legkevesebb, amit ebben a helyzetben meg kell tennem. Szégyellem magam, még egyszer elnézést kérek az érintettől és mindenkitől, aki most csalódik bennem. Tettemért a közéleti felelősségen túl, természetesen minden jogi következményt is vállalok” – írta a Facebookon.

Érdekesség a pályáról épp levonuló politikus ezen bejegyzése előtt nem sokkal még arról értekezett egy bejegyzésben, hogy „az aratás után időszerű a mezei pocok elleni védekezés.” 

A Fidesz megtagadta Győrffy Balázst

A nagyobbik kormánypárt, a Fidesz közleményt adott ki a történtekkel kapcsolatban. Ebben közölték, hogy a Fideszben világos szabályok és értékek vannak, aki ezeket megsérti, nem lehet a közösség tagja. Hngsúlyozták, Győrffy Balázs viselkedésére nincs mentség, aki ilyen vállalhatatlanul és elfogadhatatlanul cselekszik, annak azonnal távoznia kell a közösségből.

„Nem tűrjük az erőszakot, pláne nem a nőkkel szemben! Aki az értékeinkkel és a szabályainkkal szembe megy, annak nincs helye a közösségünkben.” 

– szögezték le.

Győrffy Balázs beszólt egy lánynak

A Blikk úgy tudja, hogy Győrffy Balázs egy, a Lánchíd közelében lévő szórakozóhelyen bulizott.

„Győrffy Balázs beszólt egy lánynak, amit a vele lévő társaság nem vett jó néven. Szó-szót követett és a vita odáig fajult, hogy verekedés tört ki. A csetepaté miatt rendőrt hívtak ki, de a bulizó fiatalok egyike orvosi ellátásra is szorult, mert súlyos sérülést szenvedett.”

– írja a lap, hozzátéve: a politikust a Központi Nyomozó Főügyészségre (KNYF) vitték, ott indult meg az eljárás garázdaság és súlyos testi sértés gyanúja miatt.

(Kiemelt képünkön Győrffy Balázs, a Fidesz-KDNP EP-képviselője. Forrás: Győrffy Balázs hivatalos Facebook oldala)