Fico szigorú határzárat akar a szlovák-magyar határ teljes szakaszán

Robert Fico szlovák miniszterelnök és frissen kinevezett belügyminisztere, Matúš Šutaj Eštok szigorú határzárat vezet be a szlovák-magyar határ teljes szakaszán.

2023. október 30., 20:34

Szerző:

A Parameter.sk úgy tudja, Robert Fico szlovák miniszterelnök és frissen kinevezett belügyminisztere, Matúš Šutaj Eštok szigorú határzárat vezet be a szlovák-magyar határ teljes szakaszán.

Hétfőn este – feltehetően egy jól megtervezett PR-akció keretében – Pozsonyban Fico is megnézi, hogy hogyan működik a határvédelem – kommentálja a lap Fico tevékenységét.

A Parameter kifejti, hogy a miniszterelnök részéről érthető az aktivitás, hiszen a választási kampányban a menekültválság volt a fő témája, de hozzáteszi azt is, hogy a menekültek bejutását nem tudja megállítani, legfeljebb azt tudja demonstrálni, hogy mindent megtesz a határ lezárása érdekében. A 650 kilométeres határt a jelenlegi állapotban nem lehet lezárni, az esetleg elfogott menekülteket pedig nem lehet visszatoloncolni Magyarországra, vagy legalábbis nem maradnak ott hosszú ideig.

Olyan állapotokat pedig biztosan nem akar egyik ország sem akar kialakítani saját területén, mint amilyen a szerbiai Horgoson uralkodik, ahol gyakorlatilag embercsempészbandák háborúznak egymással és a szerb rendőrséggel is – jegyzi meg a lap.

(Fotó: VLADIMIR SIMICEK / AFP)