Itt vannak az új népszavazás kérdései, Mészáros Lőrinc is felkerült a listára

Orosz György humorista elemében van, megint. Átírta a gyermekvédelmi népszavazás kérdéseit.

2021. július 23., 08:17

Szerző:

„Visszadobták, mert van benne egy hiba” – így kezdni Facebook-posztját Orosz György humorista, aki csütörtökön osztotta meg a közösségi oldalán azt a fotót, amin átköltötte Orbán Viktor miniszterelnök szerdán bejelentett népszavazási kérdéseit. A humorista 5 kérdés helyett rögtön 6-al robbantotta fel az internetet, a nemátalakító műtét és az LMBTQ-aktivizmus elleni kérdéseket többek között Mészáros Lőrinc gigalagzijára és a Pegasus-botrányra cserélte, de az állami médiát sem hagyta ki a sorból. 

A népszerű humorista a legnagyobb vitát, megdöbbenést kiváltó közéleti és politikai témákból válogatott, amikor megalkotta komikus kérdéseit. Orosz György Magyarország leggazdagabb gázszerelőjének esküvőjéről, az Európai Unióról, az állami „propagandamédia” betiltásáról, a Pegasus-ügyről, egy újabb határkerítésről is kikérné a magyarok véleményét, de hatodik kérdésként Soros György helyett új bűnbakot is keresne. Alább a kérdések:

1. Támogatja-e Ön, hogy Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea esküvőjén bárki részt vehessen, és táncoljon a menyasszonnyal? 

2. Támogatja-e Ön, hogy az Európai Unió kilépjen Magyarországból?

3. Támogatja-e Ön, hogy a kiskorú gyermekek ne nézhessenek többet M1-et és DunaTV-t?

4. Támogatja-e Ön, hogy a lehallgatott telefonok havidíjába felesben beszálljon a magyar állam? 

5.Támogatja-e, hogy az északi határra is épüljön kerítés, hogy ne menjenek el innen a magyarok?

6. Támogatja-e, hogy innentől Soros György helyett a Rézfa..ú bagoly legyen mindenért a felelős?

 

Orosz György nem először reflektál a magyar kormány intézkedéseire. Korábban írtunk róla, hogy egy saját Orbán-emojit is alkotott már. A humorista ezzel a Nemzeti Konzultációt hirdető emojis plakátokra és az ominózus videóra is utalt, amikor a miniszterelnök őt „gyalázó” lapot vásárolt, köztük a 168 Órát is, ezzel szemléltetve, hogy van sajtószabadság Magyarországon. Orosz György akkori alkotása nem hozott átütő sikert, saját követői betámadták, mert túlzott politizálást véltek benne felfedezni. A humorista később reagált az őt ért vádakra a 168-nak, erről itt olvashat bővebben. 

(Kiemelt kép: Orosz György humorista. Fotó: Zih Zsolt / MTVA)