Orbán Viktor: Gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány

Öt kérdés lesz.

2021. július 21., 10:26

Szerző:

Gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány – jelentette be Orbán Viktor a Facebookon. A miniszterelnök azt mondta: „Brüsszel az elmúlt hetekben egyértelműen megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt. A magyar törvények nem engedik a szexuális propagandát az óvodákban, az iskolákban, a televízióban és a reklámokban. Brüsszel most az oktatási törvény és a gyermekvédelmi szabályok módosítását követeli” – fogalmazott a miniszterelnök. 

Orbán Viktor hozzátette: Brüsszel sérelmezi, hogy nálunk nem lehetséges az, ami Nyugat-Európában már állandósult. Azt mondta: ott már az LMBTQ-aktivisták bejárnak az óvodába és az iskolába, ők végzik a szexuális felvilágosítást. A kormányfő szerint a brüsszeli bürokraták nálunk is ezt akarják, ezért fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárásokat indítanak, vagyis visszaélnek a hatalmukkal. „A gyermekeink jövője a tét, ezért ebben a kérdésben nem engedhetünk” – mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint, amikor hazánkra erős nyomás nehezedik, akkor csak a népakarat tudja megvédeni az országot. Ezért a kormány úgy döntött, hogy népszavazást kezdeményez öt kérdésben. Ezek a következők:

1. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?

2. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?

3. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?

4. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermeknek a fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?

5. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Orbán Viktor hozzátette: „Azt kérem önöktől, hogy közösen mondjanak nemet ezekre a kérdésekre, ahogy öt évvel ezelőtt is nemet mondtunk arra, hogy Brüsszel a bevándorlókat akarta Magyarországra kényszeríteni. Akkor egy népszavazás és a közös népakarat megállította Brüsszelt. Egyszer már sikerült, és együtt újra sikerülni fog” – zárta Orbán Viktor. 

(Kiemelt kép: Orbán Viktor Facebook-oldala)