Ezért nyekkent meg a Facebook – Megszólalt a Meta

A Meta azt mondja, hogy megoldotta azt a „technikai problémát”, amely miatt a Facebook, a Messenger és az Instagram nem működött.

2024. március 5., 19:29

Szerző:

Világszerte több százezer felhasználó nem tudott hozzáférni a Facebook, Messenger és Instagram fiókjához kedden mintegy két órán keresztül. A weboldalakra és az alkalmazásokra bejelentkezni próbálók hibaüzeneteket találtak, és nem tudták a szokásos módon frissíteni a hírfolyamukat. A Downdetector nyomkövető weboldal szerint a kiesések több országot is érintettek.

A Meta bocsánatot is kért a felhasználóktól, hozzátéve, hogy a lehető leggyorsabban megoldotta a technikai problémát 

– írja a BBC.

A Meta platformjai a legnépszerűbbek közé tartoznak a világon. A Facebooknak hárommilliárd aktív havi felhasználója van, az Instagram pedig várhatóan még idén eléri az 1,4 milliárdot világszerte. A Twitter 2023-ban indult riválisa, a Threads is kiesésekről számolt be. A WhatsApp – amely szintén a Meta tulajdonában van – nem volt érintett.

Legutóbb február közepén történt leállás, de az a telefonos alkalmazást nem érintette.

A legnagyobb kiesést a Meta 2021-ben tapasztalta, amikor az alapító Mark Zuckerberg bocsánatot kért az okozott fennakadásokért. Akkor a Facebook, a Messenger, a Whatsapp és az Instagram szolgáltatásai közel hat órán át nem működtek.

(Kiemelt képünk illusztráció. Silas Stein / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)