Lehalt a Facebook

Kijelentkeztette felhasználóit a Facebook közösségi oldal, majd nem engedte vissza őket. 

2024. március 5., 16:35

Szerző:

Országszerte több helyen kiléptette a rendszer a Facebook felhasználóit, lejárt munkamenet hibaüzenetet küldve nekik, azuátn pedig nem engedte vissza őket. Azt egyelőre nem tudni, hogy összefüggésben van-e a Vörös-tengeri adatkábelek elleni támadással az eset. 

Jelenleg sem a Facebookra, sem a Messengerre nem lehet belépni, és az Instagram sem működik rendesen, bár ott nem kijelentkeztet a rendszer, csak nem frissül az alkalmazásban semmi.

A kihajítás után többeknek azt mondta a rendszer, hogy nem jó jelszót írtak be, akiknek pedig sikerült belépnie, azokat egy hibaüzenet fogadta.

Ha önnek is azt írja a Facebook vagy a Messenger, hogy nem jó jelszót írt be, ne változtassa meg, akkor sem fog működni – van, akinek nem is enged új jelszót beállítani, másoknak pedig azt írja ki, hogy a felhasználója átmenetileg blokkolva lett

– javasolja a Telex.  

A Twittert átpörgetve szerte a világon ugyanez a helyzet. A Downdetectoron is ugyanez látszik, egy perc alatt 44 ezer bejelentés érkezett, azóta pedig már 215 ezren jelezték, hogy valami baj van.

A Facebooknak legutóbb 2021-ben volt hasonló méretű leállása, azt több óráig tartott orvosolni – emlékeztet a lap. Akkor az volt a probléma, hogy egy konfigurációs hiba miatt a Facebook szerverei nem tudnak kapcsolódni az internethez. Akkor az is kiderült, hogy a Facebook nélkül egy rakás más szolgáltatás sem működik, ami jól mutatta, hogy mennyire ijesztően messzire nyúlnak a cég csápjai.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)